FINANȚARE EUROPEANĂ – Ionel Bogdan: Reabilitarea a 24 de gospodării tradiționale din Maramureș, cu finanțare europeană

0
102

CONTRACTE DE FINANȚARE SEMNATE. Marți, 25 aprilie 2023, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ministrul Marcel Boloș și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan (PNL), au semnat contractele de finanțare pentru proiectele privind restaurarea a câte 8 gospodării tradiționale din comunele Petrova, Lăpuș și Bogdan Vodă. Valoarea totală a proiectelor este de 10 milioane lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență și fonduri proprii ale Județului Maramureș.

 

„În Maramureș avem un patrimoniu cultural foarte important pe care avem datoria de a-l conserva pentru ca frumusețea și unicitatea Maramureșului să dăinuie în timp, iar generațiile viitoare să cunoască și să se bucure de moștenirea primită de la străbunii noștri. Casa Bolchiș din Lăpuș, alături de Casa Mihalca din Petrova, Casa Moșu Deac din Bogdan Vodă, monumente istorice, aflate în patrimoniul județului, sunt doar trei exemple de gospodării care vor fi propuse spre restaurare.

 

Un alt proiect important pentru conservarea patrimoniului cultural maramureșean este cel prin care vom restaura 12 gospodării vechi de peste 80 de ani din satul Breb. Pentru acest proiect, în valoare de 5,1 milioane lei, am semnat contractul de finanțare prin PNRR în luna octombrie 2022 și urmează să semnăm contractul pentru proiectare și execuție”, a subliniat Bogdan.

 

De asemenea, liderul PNL Maramureș și al Consiliului Județean a mai menționat că proiectul de restaurare a vechilor gospodării maramureșene este unul amplu, care cuprinde 36 de obiective care urmează să fie restaurate prin finanțări nerambursabile europene.

 

„Mulțumesc domnului ministru Marcel Boloș, doamnei secretar de stat Hegedüs Csilla, domnului Călin Bota, consilier onorific al ministrului Marcel Boloș, și întregii echipe de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru susținerea pe care o acordă proiectelor de dezvoltare a județului Maramureș! Mulțumesc reprezentanților administrațiilor locale Lăpuș, Bogdan Vodă, Petrova și Ocna Șugatag pentru colaborarea, implicarea și eforturile susținute în realizarea acestor proiecte importante pentru Maramureș!”, a mai precizat Bogdan.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here