FINANȚARE APROBATĂ – Spitalul de Psihiatrie Cavnic va fi complet refăcut și extins printr-o finanțare de peste 2,2 milioane de euro

0
927

INVESTIȚIE ÎN CAVNIC. Primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț, și managerul Spitalului de Psihiatrie Cavnic, Marius Doru Mărginean, au anunțat că ministrul Ministerului Lucrărilor Publice a emis ordinul privind alocarea finanțării, prin Compania Națională de Investiții, a celui mai important proiect din sistemul de sănătate din oraș, respectiv cel privind modernizarea și extinderea Spitalului de Psihiatrie.

 

Finanțarea este una însemnată pentru o unitate spitalicească încadrată la clasificarea V, de 10,7 milioane de lei (echivalentul a peste 2,2 milioane de euro). Lucrările presupun reabilitarea totală a spitalului, dotarea la standarde europene (inclusiv cu ascensoare noi) și extinderea clădirii cu încă un etaj, iar durata de realizare este de 6 luni.

 

Marius Mărginean, fost viceprimar al orașului Cavnic timp de 16 ani, numit ca manager al spitalului în 19 iulie 2019, a precizat că în urma extinderii secția de Îngrijiri paleative se va muta în nou creata mansardă a unității spitalicești, spitalul va fi dotat cu mobilier npou, rețelele de distribuție vor fi modernizate etc.

 

În acest moment, Spitalul de Psihiatrie din Cavnic are 59 de paturi la secția Psihiatrie, 21 paturi la compartimentul Medicină internă și 10 paturi la compartimentul Îngrijiri paleative.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here