FINANȚARE – Achiziția și instalarea a 9 stații pentru încărcarea autoturismelor electrice în Baia Mare, aprobată de Administraţia Fondului pentru Mediu

0
356

INVESTIȚIE. La începutul acestei luni, în 9 octombrie, Comitetului de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat dosarul de finanțare pentru achiziția și instalarea a 9 staţii pentru încărcare destinate vehiculelor electrice, ce vor fi amplasate în zonele cu trafic intens din oraş.

 

Proiectul municipiului Baia Mare constă într-o investiţie de aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.480.857,33 lei, sumă care conține TVA), din care aproape 66% sunt fonduri nerambursabile, iar municipalitatea trebuie să plătească o treime, adică 834.044,05 lei (sumă compusă din contribuția de 28,45% și cheltuielile neeligibile).

 

Inițiat încă de anul trecut, proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Baia Mare” presupune reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, iar edilul Cătălin Cherecheș spunea, la începutul acestui an, că intenționează să achiziționeze pentru Primărie “autoturisme care să poată utiliza energia electrică”.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here