FINANȚARE – 53 de municipii, orașe și comune din Maramureș, finanțate cu peste 8 milioane de lei pentru cadastrarea terenurilor

0
1114

CADASTRU. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Maramureș a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a terenurilor (cu sau fără construcții, aparținând unuia sau mai multor proprietari, identificat printr-un număr cadastral unic) pe sectoare cadastrale (suprafețe delimitate de elemente liniare stabile în timp – șosele, ape, canale, diguri, căi ferate etc.) din 53 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din cele 62 eligibile.

 

În anul 2022, suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Maramureș în evidențele de cadastru și carte funciară este de 8,05 milioane de lei.

 

Aceasta este a opta etapă de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) în care se va desfășura lucrări de cadastru general. Pentru cetățeni este gratuită deschiderea cărților funciare, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Maramureș.

 

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, UAT-urile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Maramureș trebuie să găsească prestatori până la data de 29 aprilie 2022. În anul 2022, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară – ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

 

În prezent, din totalul de 76 de UAT-uri din județul Maramureș, comuna Cupșeni a fost cadastrată integral, iar în alte 40 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale, a informat Mihaela Mureșan, purtător de cuvânt OCPI Maramureș.

 

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste 4 miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (echivalent cu aproximativ 313 milioane de euro) -, dar și din bugetul local al primăriilor.

 

Alăturat aveți lista cu UAT-urile din Maramureș care au încheiat în anul 2022, cu OCPI Maramureș, contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale (click pe foto pentru a mări imaginea).

 

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here