FINALIZAREA RENOVĂRII – În 18 noiembrie, inaugurarea celor 13 noi magazine din mall-ul Vivo! Baia Mare

0
4777

RETAIL. Lucrările de renovare/reamenajare/modernizare de la mall-ul Vivo! Baia Mare, demarate la 1 iunie 2021, s-au întins pe durata a 5 luni și sunt aproape finalizate, inaugurarea celor 13 noi magazine – mai bine de jumătate dintre noile branduri constituie apariții în premieră pe piața de retail/comercială din județul Maramureș, iar 2mnews a consemnat detalii despre acestea AICI.

 

Inaugurarea oficială a noilor magazine și semnalul de final al investiției sunt programate în 18 noiembrie 2021, la scurt timp după împlinirea a 11 ani de la deschiderea centrului comercial. Mall-ul a fost inaugurat la 4 noiembrie 2010, în urma unei investiții anunțate de 97 de milioane de euro, sub denumirea Gold Plaza și inițial se afla în proprietatea fondului de investiții austriac Immoeast (80%) și a companiei ungare Futureal Group (20%), ulterior austriecii cumpărând participațiunea maghiară. Noua denumire datează de la sfârșitul anului 2016, când mall-ul Gold Plaza a fost trecut în portofoliul dezvoltatorului imobiliar austriac Immofinanz AG (acesta este acționar majoritar, cu 54,6%, în Immoeast).

 

Proprietarul Vivo! Baia Mare, dezvoltatorul austriac Immofinanz AG, a efectuat în ultimele 5 luni lucrări pe o treime din suprafață de închiriere (respectiv pe circa 10.000 metri pătrați din cei 31.539 de metri pătrați, totalul suprafaței închiriabile a mall-ului). Decizia renovării a fost generată de retragerea retailerului Cora din cel mai mare spațiu comercial închiriat la parterul mall-ului (fapt pus în practică din 4 mai 2021), fapt care va fi suplinit prin venirea pe o parte din acel spațiu a germanilor de la Lidl, Vivo! Baia Mare anunțând că lucrările au vizat “un concept complet nou în zona de supermarket”, dar și renovarea suprafețele comune (coridoare, zone de relaxare şi spații sanitare).

 

Vivo! Baia Mare a anunțat recent și noul program de funcționare, valabil din 25 octombrie 2021, între orele 10-21, precum și faptul că accesul este permis, conform noilor reglementări anunțate de autorități, exclusiv pe baza Certificatului Verde sau a unui document care să ateste trecerea prin boală în ultimele 180 de zile (sunt exceptați de la reguli minorii de până la 12 ani, cu condiția ca aceștia să fie însoțiti de o persoană majoră posesoare a certificatului digital).

 

Austriecii de la Immofinanz dețin în România 4 mall-uri Vivo, cel din Baia Mare fiind al treilea din punctul de vedere al veniturilor obținute, după cele din Florești (jud. Cluj) și Constanţa (și înaintea celui din Pitești, care este și cel mai mic din portofoliul dezvoltatorului).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here