FINALA PENTRU PROMOVARE – Minaur pierde la limită în prima manșă cu CS Hunedoara și miercuri joacă meciul decisiv la Baia Mare

0
1376

BARAJ – LIGA II-A. Sâmbătă, 4 iunie 2022, pe Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, în prima manșă (meci tur) a barajului pentru promovarea în Liga a II-a, CS Hunedoara (echipă care din sezonul viitor își recâștigă dreptul de a purta vechea denumire, Corvinul – mai exact, CS Corvinul 1921 Hunedoara) a câștigat, cu 2-1 (1-1), partida cu Minaur Baia Mare.

 

Băimărenii sunt pentru a treia oară consecutiv în ipostaza pretendentei la promovarea în Liga a II-a, precedentele două ocazii fiind ratate în favoarea celor de la AFC Comuna Recea şi Unirea Dej. Hunedorenii s-au prezentat din postura de declarată (îndeosebi de bookmakeri) și autodeclarată favorită certă, fiind cea mai puternic susținută financiar dintre cele 100 de echipe din Liga a III-a, cu o un gazon reabilitat, cu proiectul extrem de avansat al reconstrucției stadionului (pe același amplasament – actuala arenă urmând să fie demolată -, proiect care va fi realizat de CNI în urma unei investiții de 54 de milioane de euro, noul stadion fiind proiectat cu 10.500 de locuri pe scaune), cu suportul fostelor glorii ale Corvinului și cu un lot extrem de solid, cu trei brazilieni în componență, care nu a pierdut nicio partidă în acest sezon (este singura echipă din Liga a III-a în această postură).

 

În semifinalele barajului, Minaur a trecut de Metalurgistul Cugir (cu o dublă victorie, 4-0 și 3-2), iar CS Hunedoara de CA Oradea (victorie cu 4-2 la Oradea, 0-0 la Hunedoara). Pentru a stabili un record de prezență (“care să se bucure de îndeplinirea obiectivului: promovarea”), primarul Dan Bobouțanu a decis ca minorii să intre gratuit, iar pentru adulți biletul a avut un preț relativ mic pentru un meci de promovare (10 lei).

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Potcoavă, Lazăr, Modragon, Simion – Jucan, Gneba, Chinde, Văsălie – Donca, Stanciu (cpt.). Adversarii au debutat cu 11-le creat de antrenorul Florin Maxim: Lefter – Iacob, Jairo, Garutti, Trășcan – Herghelegiu, Bradu, Belea, Buș (cpt.) – Roșu, Arnăutu.

 

Meciul, transmis live de Digi Sport 1, a fost arbitrat de o brigadă condusă la centru de bucureșteanul Horia Gabriel Mladinovici și a început cum nu se poate mai bine pentru băimăreni, aceștia deschizând scorul în min. 12, în urma unui autogol al brazilianului Jairo, fundașul central al gazdelor reluând imparabil cu capul, de la 7 metri, lovitura de colț executată de Donca, sub transversala porții lui Lefter, deși nu era sub presiunea vreunui adversar.

 

Gazdele au egalat repede, după doar 3 minute, prin Sergiu Arnăutu, după un corner executat de Herghelegiu, reluat inițial în transversală de brazilianul Garutti, apoi ajuns la linia de 6 metri, central, la atacantul hunedorean care a reluat din întoarcere, imparabil pentru Băilă. Însă Minaur nu a resimțit șocul egalării atât de rapide, a jucat bine (foarte bine pe alocuri) și a încheiat repriza la egalitate: 1-1. După pauză, antrenorul Maxim îi scoate pe Bedea și căpitanul Laurențiu Buș și îi introduce pe Neacșa și Mogoș. Danciu începe repriza cu același 11.

 

Foarte bun meciul tactic pregătit de tehnicienii Minaurului, gazdele nu reușesc să-și creeze nicio ocazie semnificativă. Zbaterile veteranului Herghelegiu, care a preluat banderola de căpitan după schimbarea lui Buș, și Arnăutu sunt fără succes. Fundașii și închizătorii băimărenilor, impecabili. O calitate bună a meciului (am văzut multe meciuri mult mai proaste în prima ligă).

 

În min. 73, în disperare de cauză, Maxim mai face o dublă schimbare sperând că forțele proaspete vor aduce schimbarea pe tabela de marcaj: ies Bradu și Andrei Roșu și intră Giura și Simon. Ciprian Danciu decide prima schimbare abia în min. 78, introducându-l pe Raphael Stănescu în locul căpitanului Stanciu. Meciul se îndreaptă spre final, la Hunedoara intră Vlad în locul nefericitului Jairo (min. 81), iar la Minaur intră Petran în locul lui Jucan (min. 84).

 

Și când nimeni nu prea mai spera să se-ntâmple ceva, gazdele reușesc golul victoriei în min. 89. A marcat pentru 2-1 Alexandru Mogoș, din pasa lui Heghelegiu, printr-un șut puternic de la 16 sub transversală.

 

CS Hunedoara – Minaur Baia Mare: 2-1 (1-1), au marcat Herghelegiu (min. 15), Mogoș (min. 89) / Jairo (min.12 – aut.). Returul se dispută miercuri, 8 iunie 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here