FINAL – Varianta 3B: Vezi cum arată logo-ul Maramureșului, o biserică „însângerată” de o poartă stilizată și un slogan în limba română

1
1000

LOGO JUDEȚ. „Stimați colegi, nu se mai poate, trebuie să ne decidem acum. Am moștenit acest proiect (n.red., care cuprinde și realizarea unui logo al Maramureșului), suntem foaarte întârziați, firma trebuie să-nchidă proiectul”, așa a început vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Doru Dăncuș, capacitarea consilierilor județeni.

 

Proiectul prin care trebuia decis logo-ul (element vizual care constituie marca unei entități, în acest caz al județului Maramureș) a fost „împins” până la finalul ședinței CJ a anului 2017. În genere, cele 8 variante din care azi trebuia ales logo-ul Maramureșului erau similare, diferența făcând-o biserica stilizată, și aveau câte trei variante fiecare: una cu sloganul „Te poartă spre tradiție”, una cu sloganul „Poartă spre tradiție” și una fără slogan (având înscris sub combinația grafică doar cuvântul Maramureș, pe care îl conțineau toate cele trei).

 

Boring. Nu vă plictisesc și pe dumneavoastră, doar o paranteză: consilierul județean Felician Cerneștean a menționat că sloganul e inutil pe un logo al unei zone și a susținut eliminarea acestuia, iar consilierul județean Anton Rohian a opinat că trebuie scos tot înscrisul, inclusiv cuvântul Maramureș, sugerând că e redundant, adică  biserica de lemn și poarta fiind specifice județului din nord-vestul României.

 

Însă, până la urmă a fost introdusă la vot o singură variantă, numită 3B, cea care avea înscrisul Maramureș – Poartă spre tradiție. Și a fost votată de toți aleșii județeni rămași în sală (unii au dezertat pe diferite considerente: programare la stomatolog, ședința ATOP sau pur și simplu surmenare – „Sunt aici de la ora 10, am făcut comisie… e ora 15 acum”), inclusiv de Cerneștean și Rohian, care au susținut inițial că e greșită.

 

Așadar, the winner is… priviți noul logo al județului Maramureș. Enjoy.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here