FINAL DRAMATIC – Campioana Știința Baia Mare a pierdut pe teren propriu cu vicecampioana Steaua București, dintr-un eseu marcat la ultima fază a meciului

0
565

LIGA I – RUGBY. Vineri, 7 aprilie 2023, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 2-a a Grupei 1 a Ligii I la rugby, campioana Știința Baia Mare a pierdut cu 14-20 (14-10) în fața vicecampioanei Steaua București. Meciul, arbitrat la centru de Robert Andrei Diaconescu, a avut un final extrem de dramatic, oaspeții reușind să se impună printr-un eseu marcat la ultima fază de Jone Marawa (declarat Omul meciului) și transformat de Vlăduț Popa.

 

Antrenorul campioanei (și al naționalei), Eugen Apjok, a început partida cu următorul 15: James Scott, Levan Papidze, Revazi Dugladze, Mate Dardzulidze, Ștefan Iancu, Florian Roșu, Jacob Immelman (cpt.), Beka Bitsadze, Vlăduț Bocăneț, Nikau Murray, Kefentse Mahlo, Jason Tomane, Taliauli Sikuea, Mihai Lămboiu, Paul Popoaia.

 

După un început bun, cu două lovituri de pedeapsă reușite de Paul Popoaia în min. 5 și 18 și un eseu marcat la centru, după o cursă de 50 de metri, de aripa Mihai Lămboiu (transformare ratată de Popoaia), băimărenii au condus cu 11-0. La vestiare au intrat cu scorul 14-10 la pauză (au mai înscris din lovituri de pedeapsă stelistul Vlăduț Popa – min. 33 și Paul Popoaia – min. 36, iar apoi steliștii au marcat un eseu prin Monson Vaovasa, după un procedeu care i-a consacrat pe băimăreni: molul de margine).

 

Pentru băimăreni, problema a fost cea de-a repriza, în care nu au mai reușit să puncteze, iar Steaua, pentru care a punctat Vlăduț Popa din lovitură de pedeapsă (3 puncte), iar la ultima fază, după un atac inițiat de Florin Surugiu din propriul 22, Jone Marawa a marcat eseul victoriei (transformat de Vlăduț Popa), s-a impus in extremis. Greutatea celor două grămezi: 865 kg (Știința) vs. 891 kg (Steaua).

 

În etapa următoare, băimărenii (care au stat în prima etapă) au din nou un meci de foc, programat în 13 aprilie, de la ora 20.00, la București, cu Dinamo.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here