FII EROU, FĂ UN CADOU! – Campanie națională de donare de sânge – Baia Mare, în perioada 12-16 decembrie 2022

0
251

DONARE DE SÂNGE. În perioada 12-16 decembrie 2022, echipa „Donează sânge, fii erou!” – Baia Mare organizează o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș, situat pe strada George Coșbuc nr. 20C. Voluntarii proiectului vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 07.30 și 13.00, asistând personalul și oferind premii pentru donatori.

 

Lipsa de sânge este o importantă problemă cu care se confruntă sistemul medical din România, întrucât nu există substitut pentru sânge. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe, politraumatisme sau diferite forme de cancer.

 

Campania vizează promovarea donării de sânge în Baia Mare și conștientizarea publicului că fiecare poate contribui la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Toți donatorii sunt chemați să facă cel mai frumos cadou și să doneze sânge.

 

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

• vârsta: 18-60 ani;

• greutate: peste 50 kg;

• să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.);

• să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore, nu sunt criteriu de excludere);

• să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

• să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

• să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

• să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);

• să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării;

• să fi trecut cel puțin 8 săptămâni de la o donare anterioară de sânge.

 

Donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

 

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge de pe site-ul www.doneazasangefiierou.ro. Donează sânge, fii erou! – Baia Mare este un proiect al organizației studenților mediciniști Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations.

 

Proiectul „Donează sânge, fii erou!” este susținut de Institutul Național de Transfuzie Sanguină “Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, fiind finanțat prin Start ONG, un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

 

Echipa Donează sânge, fii erou!ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here