FANTASME – Cât costă super-aquapark-ul din Baia Mare, promis de Cherecheș în 2012: cu 33% mai scump decât cel mai modern aquapark din Transilvania

0
4490

OPULENȚĂ LA SĂRACI. Bine, nu vă țin în suspans… pe direct: peste 31 de milioane de euro. Atât e prevăzut, conform proiectului, să coste aquapark-ul din Baia Mare – mai exact: 147.286.041,92 lei (valoarea totală a investiției Complex socio-cultural-sportiv și de agrement situat în Baia Mare, pe strada Câmpul Tineretului nr. 1 – acum, în acel loc sunt ruinele fostului ștrand, căminul și sala de gimnastică).

 

Cam asta e… și, înainte să râdeți, sau să vă enervați, după caz, să facem o comparație: aquapark-ul Nymphaea din Oradea a costat 88,3 milioane de lei – la vremea respectivă, echivalentul a sub 22 milioane de euro, jumătate din bani fiind asigurați din fonduri europene.

 

Și dacă n-ați prea fost în Oradea în ultimul timp, o precizare: vorbim despre cea mai mare investiţie publică de acest gen din România, derulată de Primăria Oradea și cuantificată în cel mai modern aquapark din vestul României, dat în folosință în vara anului 2016, întins pe o suprafaţă de 7 hectare şi cu 5.000 de metri pătraţi de luciu de apă. A fost construit într-un an și jumătate.

 

Deci, pe hârtie (pentru că deocamdată proiectele edilului Cherecheș s-au oprit la acest stadiu, de hârtii, desene, expuneri verbale…), aquapark-ul din Baia Mare (primis de primar în anul 2012) ar fi cam jumătate ca dimensiune din aquaparkul din Oradea, dar cu 33% mai scump, implicit și mai modern, frumos etc. decât cel mai modern aquapark din Transilvania.

 

Și acum puteți râde, vă puteți enerva (dacă mai credeți că are vreun rost), vă puteți întreba (retoric, desigur), cum nu s-a făcut NIMIC de atâția ani, Baia Mare fiind singurul municipiu reședință de județ care n-are nici măcar un amărât de ștrand public, nu un aquapark de 31 de milioane de euro…

 

Conform documentației tehnice, aquapark-ul (spuneți-i complex socio-cultural-sportiv și de agrement, dacă vi se pare mai simplu) se va întinde pe 3,26 hectare, va avea 3.300 de metri  pătrați luciu de apă (mai puțin decât aquaparkul din Oradea), 11.391 de metri pătrați suprafață construită (cu demisol), o parcare de peste 2.000 de metri pătrați și suprafața plaformei de șezlonguri s-ar întinde pe peste 4.000 de metri pătrați.

 

 

Durata de execuție ar fi 3 ani (de două ori mai mare decât a aquaparkului din Oradea). Consiliera municipală Băzărea (PER) a propus să fie inclusă în proiect și o sală de escaladă. Poate era cald în sala de ședințe, toropeală… S-a aprobat și aia. Pe hârtie, nu uitați!, se poate orice…

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here