FĂRĂ NUMĂR – Aproape o jumătate de milion de euro din banii orașului pentru Sărbătoarea Castanelor

0
1085

CASTANE. Sărbătoarea Castanelor, devenită Festival în perioada recentă, va fi finanțată cu 2,3 milioane de lei din bugetul local al municipiului Baia Mare. Cei aproape o jumătate de milion de euro din pușculița publică a orașului vor fi cheltuiți într-o perioadă de timp care a fost redimensionată de la an la an.

 

Ediția din 2018 a festivalului Castanelor va avea loc pe durata a trei săptămâni, între 17 septembrie și 7 octombrie, depășind de trei ori Saturnaliile romane – în acest ritm, Baia Mare va reuși, probabil chiar de anul viitor, să dea o nouă interpretare parangheliilor publice, care vor avea o durată de o lună.

 

Din 1993 și până în 2014, sărbătoarea Băii Mari s-a numit „Sărbătoarea Castanelor” (eveniment gândit de fostul edil Cristian Anghel și botezat așa de soția acestuia). Din 2015, primarul Cătălin Cherecheș a decis că sărbătoarea să se numească Festivalul Castanelor.

 

În anul în care Cherecheș n-a putut organiza sărbătoarea orașului din motive de penitenciar, în 2016, administrația publică locală a alocat doar 200.000 de lei manifestării. Anul trecut s-a alocat 690.000 de euro pentru Festivalul Castanelor, pentru celebrarea revenirii lui Cherecheș la timona urbei, și s-a anunțat venirea lui Goran Bregovic. N-a venit, paranghelia, care trebuia să se desfășoare în perioada 21-24 septembrie, a fost reprogramată pentru 5-8 octombrie, dar banii s-au cheltuit. Să dăm cep distracției!

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ