FAPTE – Minciuna de 10 milioane de euro a primarului Cherecheș în privința grandiosului aquapark și evacuarea cu revenire a secției de culturism a CSM

0
6313

HAOTIC. Bine, știe tot poporul elector că primarul Cătălin Cherecheș a promis în urmă cu 5 ani că face acuși-acușica un aquapark în locul defunctului ștrand municipal dezafectat, în bazinele căruia au crescut copaci (la propriu!). Sigur, n-a făcut nimic. Acum, însă iar zice că face și a prestat magistral o conferință publică lângă ruinele fostului ștrand. O conferință cu proiecții, cu speech-ul războinico-agresiv-mitoman de rigoare și cu prezentarea proiectului.

 

… încă o minciună, fără nicio tresărire

 

Din apariția întristată a primarului Cherecheș am aflat următoarele: că iar a mințit într-o privință semnificativă a proiectului, respectiv banii. 2mnews a anunțat în premieră suma totală necesară finalizării proiectului AICI, respectiv de peste 31 de milioane de euro (exact: 147.286.041,92 lei), subliniind că aquaparkul ar fi mai mic decât cel din Oradea, dar mult mai scump. Edilul a subliniat în apariția publică faptul că investiția este de “doar” 21 de milioane de euro, similară cu a colegilor din Oradea (deși acolo n-are colegi, Oradea nefiind condusă de pesediști).

 

Sigur, Cherecheș a mințit public, din nou, fără să clipescă, într-o tentativă (eșuată, sper) de a manipula electoratul cu un număr redus de neuroni că presa ticăloșită îi induce în eroare. În fapt, suma care urmează să fie investită, potrivit indiucatorilor tehnicio-economici din proiect, deja APROBATĂ de Consiliul Local Baia Mare, devenind hotărâre și fiind, conform legii, obligatorie de pus în practică de primar (vezi Hotărârea Consiliului Local Baia Mare 363/2019 în foto și aprobarea nominală a consilierilor locali), este, așa cum a anunțat 2mnews de peste 31 de milioane de euro (exact: 147.286.041,92 lei), așadar mai mic și mult mai scump decât aquaparkul edificat de Primăria Oradea.

 

Oricum, cel din Baia Mare (care apare în scriptele oficiale ca fiind Complex socio-cultural-sportiv și de agrement, dar edilul Cherecheș a spus că se va numi Rivulus – Aqua Spa & Sport) va fi făcut exclusiv din banii orașului (care s-a îndatorat la bănci în acest sens) pentru că o să facă profit cu ghiotura (spune primarul doctor în economie), iar cel din Oradea (ăia, probabil, sunt niște proști, ca viceprimarul Marinel Rob în accepțiunea lui Cherecheș) l-au construit din fonduri europene nerambursabile.

 

Evacuarea, revenirea și o observație din Codul penal

 

Minciuna economico-financiară fiind demonstrată, să ne îndreptăm puțin atenția către evacuarea cu revenire a unei prestigioase secții sportive din cadul Clubului Sportiv MUNICIPAL Baia Mare, o reacție intempestivă cu valențe penale, cauzate adoptarea hotărârii edificării aquaparkului.

 

Pentru că aquaparkul acesta ipotetic va fi construit în zona fostului ștrand municipal, construcțiile de acolo (respectiv Căminul și Sala de Gimnastică) urmează să fie demolate. Sigur, nu acum. Sigur, e o rușine pentru administrația locală că n-a făcut-o până acum, lăsând sportivii să se antreneze într-o clădire total insalubră (vezi foto). Însă, ideea de bază este că imediat după decizie, secției Culturism și Fitness a CSM Baia Mare i s-a pus în vedere evacuarea de urgență din clădire.

 

Ca-n scheciurile cu Toma Caragiu (“Pompier, securea, capul, gata!”), a urmat camionul, dezlegarea clădirilor de la utilitățile publice (apă, energie electrică, gaz), lacătul pe ușile clădirilor și… Și atât. Sportivii, care taman în această perioadă și-au găsit să se pregătească pentru iminentul Campionat Național, iar o mare parte a lor pentru participarea la Campionatul Mondial, au fost trimiși să se antreneze… unde dă Domnul.

 

Sigur, decuplând energia electrică, s-a petrecut un lucru extrem de grav (de regulă se petrec asemenea fapte, atunci când sunt generate de indivizi care gândesc consecințele după ce produc fapta): a fost decuplat de la energie electrică și poligonul de tir sportiv, implicit acesta a fost sistat de la alarmă și camerele de supraveghere video. Iar acolo erau toate armele secției Tir.

 

Încercați să vă gândiți ce s-ar fi putut întâmpla dacă în acest interval de timp armele erau furate… Această neglijență este de natură penală. Numai că în Baia Mare, Poliția a luat la cunoștință despre infracțiune și… n-a făcut nimic. La câteva ore după sistarea energiei electrice, dându-și seama ce au făcut, executanții deciziei administrației controlate de Cherecheș au scos armele din secția Tir și le-au mutat într-o altă locație autorizată ca armurier.

 

După ce consecințele închiderii clădirilor și evacuării sportivilor au devenit publice, primarul-salvator a dictat să fie reprimiți în sălile de sport, care oricum urmează să fie demolate (dacă o să fie) prin februarie 2020. Deci, unde era graba? La început de weekend, sportivii s-au antrenat fără să aibă acces la nicio utilitate (apă s-a adus în bidoane de 5 litri, iar energie electrică s-a tras de la casa unui om din apropiere – de fapt, tot de la o locuință privată s-a tras energie electrică și la conferința publică a primarului Cherecheș, echipa tehnică plătindu-i omului 200 de lei pentru cele 45 de minute în care și-a recitat edilul proiectul).

 

Repet, mutarea tuturor secțiilor de sport din clădirile dărăpănate trebuie să fie o prioritate pentru administrația locală, mai ales că acestea fac parte din clubul sportiv al MUNICIPALITĂȚII, însă orice om care are în dotare mai mult decât neuronul necesar menținerii poziției de biped ia această decizie după ce are un spațiu-alternativă… Altfel, se întâmplă ca și în cazul acesta.

 

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here