FAPTE – Haiducie fiscală la Primăria Rozavlea: prejudicii de peste 1,3 milioane de lei și raport financiar denaturat

0
1594
Vasile Mârza, primarul comunei Rozavlea, județul Maramureș

AUDIT BUGETAR – ROZAVLEA. În urma controlului/auditului Camerei de Conturi Maramureș la Primăria din comuna maramureșeană Rozvavlea, din 4 mai 2021, desfășurat pe durata de circa o lună și care a verificat exclusiv execuția bugetară din anul 2020, s-a stabilit crearea unui prejudiciu imens: de peste 1,3 milioane de lei (exact: 1.322.000 lei).

 

Cea mai mare parte a acestuia, 1,15 milioane de lei, a fost creat în urma „acordării de avansuri nejustificate până la sfârșitul anului prin lucrări și/sau servicii prestate în cazul obiectivului Modernizare străzi rurale”. De asemenea, Primăria controlată de edilul Vasile Mârza nu a declarat și virat la bugetul statului 65.295 lei (banii aferenți ajutorului pentru persoanele cu handicap), nu a justificat 60.000 lei acordați bisericilor în perioada 2019-2020, a subvenționat ilegal (cu 50.000 lei) firma din subordine, a acordat nelegal 25.302 lei ca drepturi salariale brute propriilor angajați, a plătit cheltuieli nejustificate de 19.575 lei pentru asfaltare străzilor secundare în comună, de 9.782 lei pentru sistematizarea verticală stradală și de 7.247 lei pentru deszăpezire.

 

De asemenea, raportul precizează că „din cauza efectelor denaturărilor semnalate, situațiile financiare, în ansamblul lor și celelalte informații referitoare la activitatea desfășurată în perioada auditată, nu prezintă fidel performanța financiară a entității la 31 decembrie 2020”, auditorii publici ai Camerei de Conturi Maramureș au formulat “opinie contrară asupra situaţiilor financiare întocmite şi raportate pentru anul 2020”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here