FAPTE – Fostul primar din Budești, Liviu Tămaș (PSD), angajat de primarul Moldovan (PSD), a comis două infracțiuni pentru a-și cumpăra cu bani puțini, deși nu are dreptul, un apartament în Sighetu Marmației

3
10670
Liviu Tămaș, Vasile Moldovan

PRIMAR PSD + CONSILIER PERSONAL PSD = … Fostul primar din Budești, Liviu Tămaș (PSD), care după ce și-a pierdut funcția de conducere a administrației din comună în urma alegerilor din 2020, după cinci mandate consecutive, și a fost angajat la un alt pesedist plătit din bani publici, primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan (fostul prefect de Maramureș din perioada 2017-2019), în funcția de consilier personal al primarului, a comis o infracțiune, scurtă și nebăgată în seamă, pentru a obține la bani mărunți un apartament aflat în proprietatea statului.

 

Respectiv, angajatul Primăriei Sighetu Marmației, plătit din bani publici, a înregistrat o cerere de cumpărare a unei locuințe ANL, pe care o deținea de aproape 10 ani (din 20 septembrie 2013), declarând pe proprie răspundere că nu mai deține vreo locuință (condiție obligatorie, conform legii) – la vremea livrării apartamentului ANL spre închiriere, primarul Sighetului era Ovidiu Nemeș (PNL), iar Tămaș (PSD) era primarul Budeștiului, iar la conducerea țării era alianța de tristă amintire USL (PSD & PNL).

 

Evident, fiind vorba despre consilierul primarului și considerându-se că solicitarea din martie 2023 este legală, în condițiile în care fostul primar din Budești e sărac lipit după 20 de ani primărie și 3 de consilier al primarului Sighetului și nu deține nicio locuință, hotărârea a fost adoptată de Consiliul Local Sighetu Marmației în 28 martie 2023.

 

Numai că Tămaș mai deține o locuință (în Budești), deci declarația pe proprie răspundere cuprinde o informație falsă pentru a obține un semnificativ beneficiu personal. Infracțiunea săvârșită este încadrată la fals și uz de fals. Faptul a fost semnalat și de secretarul Primăriei Sighetu Marmației, Sorin Rednic, care nu a contrasemnat hotărârea adoptată de forul deliberativ al urbei. Mai mult, Rednic (și el fost prefect de Maramureș în perioada 2012-2013) a precizat acest fapt într-o adresă oficială înaintată Instituției Prefectului Maramureș, argumentând în acest fel de ce nu a contrasemnat HCL-ul (nr. 58/28.03.2023).

 

Imediat după ce hotărârea de cumpărare de consilierul primarului Moldovan a apartamentului cu două camere situat pe strada Unirii din Sighetu Marmației (lângă Plimob și Piața rușilor) a fost adoptată (Tămaș ar fi urmat să plătească 118.658,15 lei, în rate, pentru a deveni proprietarul apartamentului), în ziua următoare (29 martie 2023), secretarul municipiului a făcut adresa de înștiințare privind ilegalitatea hotărârii adoptate de CL Sighetu Maramției, iar Tămaș (prin soția sa) a depus o adresă la Primărie prin care anunța că renunță la cumpărarea apartamentului, motivând însă nu că a comis o dublă infracțiune ci că… nu are bani să-l cumpere. Este momentul să ne scoatem batistele, înlăcrimați (deși cinematografia ne-a-nvățat că „Moscova nu crede-n lacrimi”), și să ne întrebăm următoarele:

 

1) Cine depune plângerea penală pentru comiterea infracțiunilor de fals și uz de fals împotriva lui Tămaș?

2) Cine îl întreabă pe cinstitul primar Moldovan când îl demite din funcția de consilier personal plătită din bani publici pe Tămaș, după ce acesta a comis o dublă infracțiune cu scopul de obține un avantaj personal evident (de a cumpăra cu bani puțini, în rate, un apartament situat într-o zonă bună, deși nu are acest drept)?

3) Când postează primarul Moldovan un comunicat public în care își cere scuze pentru lipsa de inspirație a numirii unui consilier personal care a încercat să înșele interesele municipiului care-l plătește?

 

În urma infracțiunilor comise de consilierul primarului Moldovan, Tămaș, Consiliul Local Sighetu Marmației a fost convocat să revoce hotărârea adoptată care îi dădea dreptul acestuia să cumpere apartamentul în care locuiește de 10 ani pentru că nu are locuință deși are. Faptul se întâmplă astăzi (peste puține momente), sperându-se că astfel se vor putea băga sub preș infracțiunile săvârșite de cel adus în Primărie și girat de Moldovan și care este plătit în continuare din banii publici ai municipiului Sighetu Marmației.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Tot orașul este praf , se umblă pe centru cu găleata cu smoală la peticit suntem de tot râsul vin turiști din toate zonele care văd doar un oraș urât , era să uit de autobusele electrice aste tot pe gropi vor merge ,, cineva iarăși a făcut de o ciorbă grasă ,, la care vă doresc poftă deasă – pe unde intră să vă și iasă

  2. Si domnul Moldovan ajuns primar din salar isi construieste casa :)))) asta nu da semne de intrebare din salarul de primar hop top toata lumea se angajeaza la stat sa fure sa faca combinati si statul de fapt este poporul care plateste ,primari ,conducatori ai tari sa le fie bine sa fie prosperitate si pe cand invers ,NE FURAM PE NOI . Traiasca Hotia sa votam hoti sa fure poporul rusine hoti la costum si cravata amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here