FAPTĂ – Se face noua groapă de gunoi din satul Lăpușel: Consiliul Județean Maramureș a alocat 500.000 de lei pentru construirea drumului de acces

3
3061

BUGET SUPLIMENTAT. Firma Drumuri și Poduri SA Maramureș a Consiliului Județean (CJ) Maramureș, instituție controlată de pesedistul Gabriel Valer Zetea, a primit o infuzie financiară suplimentară din pușculița județului de o jumătate de milion de lei pentru completarea bugetului alocat la începutul anului. Subliniere: bugetul pentru anul 2020 al firmei Drumuri și Poduri este de… peste 37 de milioane de lei, al doilea cel mai mare din toată istoria firmei, după cel din 2019 care a fost de 39 de milioane de lei!

 

Paranteză referitoare la acest aspect (bugetul pe 2020 al Drumuri și Poduri SA): poate vi-l mai amintiți pe pesedistul Zetea cum, 17 ianuarie, se plângea tragicomic că județul n-are bani, că trebuie să-și rupă de la gură și că bugetul pe 2020 al Maramureșului este grav afectat de Guvernul PNL, fiind de doar 70% din bugetul anului 2019, și că a stat el de dimineață aproape până noaptea să pritocească bugetul județului pe anul 2020.

 

Ce-a făcut Zetea după lacrimogena asta telenovelistică, tipică pentru pesedistul din fruntea administrației județene? Păi i-a virat firmei Drumuri și Poduri, condusă de alt pesedist, Emil Marinescu, un buget de 37 de milioane de lei (cu doar 2 milioane de lei sub cel din 2019, care a fost, vă spuneam, cel mai mare din istoria firmei – de regulă, societatea de drumuri prea din pușculița județului un buget anual de 20-24 de milioane de lei).

 

Pentru ce se dau încă 500.000 de lei

 

În fine, să revenim la prezent și să observăm că, totuși, sunt bani în contextul în care s-a virat, suplimentar, un mizilic de 500.000 de lei către Drumuri și Poduri, deși firma a fost cadorisită la începutul anului cu un buget pe care îl repetăm și pentru cei din ultima bancă: peste 37 de milioane de lei. De ce a fost suplimentat bugetul Drumuri și Poduri?

 

Păi, pentru că, în timpul jocului (adică al anului acesta) s-a mai ivit o lucrare și pesedistul Marinescu (foto mic stânga) a zis că pe asta nu o poate face decât dacă fie se scade ceva din ce era programat, fie dacă mai mișcă din urechile financiare județul (adică dacă i se majorează bugetul). Și s-a optat pentru a doua variantă. O variantă care nu îi va bucura prea tare pe maramureșenii din Lăpușel, Coltău și Finteușu Mic, care se străduiesc să-l convingă pe pesedistul Zetea să nu le facă groapă de gunoi la confluența satelor în care locuiesc, că e urât, pute și nici el n-ar accepta deranjul transportului deșeurilor din tot județul lângă casa lui.

 

Pe scurt, cei 500.000 de lei în plus față de bugetul inițial (de 37.046.674,32 de lei) vor fi cheltuiți de firma condusă de pe pesedistul Marinescu pentru drumul spre noua groapă de gunoi temporară care se va edifica pe teritoriul administrativ al satului Lăpușel (comuna Recea, controlată de alt pesedist, primarul Octavian Pavel).

 

Practic, o jumătate de milion de lei pentru drumul spre viitoarea nouă groapă de gunoi, o “îmbrăcăminte bituminoasă ușoară, în lungime de 2 kilometri, pe DJ 182B sector Coltău – Finteușu Mic”, cum explică pesedistul Marinescu de la Drumuri în memoriul prin care își justifica cererea de a i se mai aloca încă 500.000 de lei în acest an. Ceea ce s-a întâmplat. Adică, consilierii județeni au votat (în 12 mai), în majoritatea lor, că e bine. Repet: oamenilor din zonă nu li se pare deloc bine, dar ei contează mai puțin…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. La noi în Surdesti comuna Sisesti se pling mereu ca nu au buget pt drumuri iar ăștia au tot mai mulți bani de la buget. Ne rugam de citiva ani buni sa repare un drum și sa pună citeva becuri acest drum leagă satul Surdesti de satul Cetățele dar nimic. Ei spun ca au reparat de mai multe ori dar eu va spun cum. Acum trei ani cu o raba de patra pe 600m, acum 2 ani cu o raba de zavura pe 600 m. Fostul premier zis (Dudu) în 2004 a băgat 12 rabe de patra dar după accea l-au dat jos hoții care sint acum. El a făcut proiecte pt toate drumurile din sat. Iar cei de acum zic ca nu este în proiect. Dar drumul viceprimarului care duce la casa lui și este doar de maxin 1,5 km și nici chiar atit deja este asfaltat pt o singura casa și una în constructie, însă pentru cei ca noi oameni de rind a două sate și care plătim taxe și impozite nu sint proiecte. Acesta este răspunsul primit de la Domnul vice primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here