FAPTĂ – Pentru Sărbătoarea Castanelor, ca și cum ar plăti din banii primarului nu ai cetățenilor, Primăria Baia Mare a comandat flori cu 950 lei/buchetul

3
16293

PARANGHELIA DE 1 MILION DE LEI PE ZI. Pentru a fi frumooos la Sărbătoarea Castanelor, Primăria Baia Mare tocmai a comandat de la Gloriosa Vision SRL (noua firmă prin care Laura Minorica Lupșe gestionează Florăria Laura) 4 aranjamente florale și 10 buchete de flori. Ceea ce, pe lângă că e civilizat, mai estompează mirosul de urină în care va fi scufundat centrul orașului după 3 zile de orgii bahice. Deci, bulina roșie.

 

Acum, pentru nepinguinii electorali ai orașului captiv în interesele economice ale câtorva băieți care “n-o să facă niciodată pușcărie”, zic ei public, să vorbim și despre bani. Un buchet de flori a cumpărat oricine, așa că suntem familiarizați cu prețurile. Sigur, când ești foarte bogat, atât de bogat de ești dator vândut la bănci și acoperit de creanțe ale agenților economici pe care nu i-ai plătit, poți să cumperi un buchet (adică 10) mai scump.

 

Cât de scump poate să fie un buchet de flori? Cine a zis 80 de lei să stea jos, e un sărac! Mă rog, cât să coste? 100-120 de lei, cam pe acolo. Primarul Cherecheș a comandat 10 buchete de flori cu… 8.000 de lei. Adică 800 lei/bucată. Obrazul subțire… Pe puștii de la Șincai, dă-i încolo, pot să-nvețe și-n frig, în sălile de recalificare a șomerilor de la ieșirea din oraș.

 

Și acum să face totalul comenzii. Halatul. 4 aranjamente florale 2.600 de lei (650 lei/bucată) + 10 buchete de flori în valoare de 8.000 lei (800 lei/bucată) = 10.600 lei. Plus TVA, că firma nu-i ONG sau Armata Salvării. Adică 12.614 lei. 2.552 de euro astăzi. 10 buchete de flori și 4 aranjamente florale. Suntem bogați, v-am spus.

 

Fapta (comanda/contractul) a avut loc ieri, 21 septembrie 2022. Atât am vrut să vă spun. Că atunci când sunteți la Castane și-l vedeți pe edil, puțin emoționat, așa, cum îi oferă galant, pe scenă, să-l vadă tot electoratu’, un buchet de flori vreunei june cântărețe, să știți că acela a fost plătit din banii voștri cu fix 952 de lei (cu TVA inclus). Să reconsiderăm valoarea unui buchet de flori, zău așa, că ne facem de rușine. Edilul știe, că-i doctor în economie.

 

… oricum, ziceam, se mai estompează mirosul de urină.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Până când acest „primare care este” va rămâne în funcție, orașul va colcăii de corupție, șpăgi, spălare de bani…; din păcate cred că e o cloacă care cuprinde mai mulți reprezentanți de prin alte instituții, inclusiv din justiție, altfel nu se explică faptul că DNA-ul local nu se sesizează de matrapazlîcurile primarelui prezentate în presă !… Sau poate are „avizul” acestora ?! Mai ști ?… Cine să-i verifice ? Pulimea votează după cum le spune popa, sau după câte o sindrofie făcută pentru pensionarii care „țin aproape”, cum zicea până nu demult, un țucălar ziaristic de la latrina lui Felix Turnătorul.

  2. O tot dăm pe aia cu primarii corupți, cu achizițiile supraevaluate, … însă omitem să spunem că la fiecare achiziție cu iz de parandărăt, pe lângă un primar șpăgar mai există și un antreprenor „cinstit”, care-l șpăguiește. Dintre ăia „privații”, care duc greul și care muncesc pt. stat, pt. bugetarii corupți și incompetenți și pt angajați leneși și hoți. Ăia de-și schimbă „jipanul” în fiecare an și se destresează prin citybreak-uri săptămânale. Pe ăia nu-i spurcăm. Să ne gândim doar pe ce bani vin „vedetele” la sărbătoarea kakestanelor și calculăm ușor cât e zeciuiala. Vedete care majoritatea nu au făcut ani de zile un concert cu bilete la intrare dar care fac milioane din parangheliile plătite din bani publici. Ăștia-s la fel de vinovați ca și primarul. Pînă în ziua in care o să-i vedem închiși împreună în aceași celulă și pe cel care dă și pe cel care ia șpaga, nu-s șanse să scadă corupția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here