FAPTĂ – Consilierii băimăreni au respins pentru a doua oară tentativa primarului Cherecheș de a cumpăra un teren supraevaluat care îi aparține lui Dolha

0
3187
Mircea Dolha, Cătălin Cherecheș

DECIZIE. Consilierii locali din Baia Mare au respins, pentru a doua oară!, încercarea primarului Cătălin Cherecheș de a cumpăra din banii orașului, la un preț considerat supraevaluat, de aproape 160.000 de euro, un teren cu bălării de 0,8  hectare care îi aparține familiei fostului viceprimar PSD Mircea Dolha.

 

Potrivit experților locali consultați în speță de 2mnews, valoarea reală a respectivului teren, situat pe un câmp de la marginea orașului, într-o zonă greu vandabilă, lângă adăpostul de câini, este de “cel mult 84.000 de euro”. Să vedem cum s-au desfășurat ostilitățile…

 

2mnews a scris, în exclusivitate, despre subiect AICI și AICI.

 

N-a ieșit nici acum…

 

În 1 septembrie 2020, la ultima ședință a Consiliului Local Baia Mare, convocată în regim extraordinar, pe lista suplimentară (cu proiectele alea introduse pe ultima sută de metri să nu le dezbată chiar toți nepricepuții de aleși locali), primarul pesedist în cuget și simțiri Cătălin Cherecheș (care candidează pentru încă un mandat din partea Coaliției pentru Maramureș – struțo-cămila electorală prin care PSD încearcă să se ascunde de ochii electoratului) a fost introdus, din nou, pentru a doua oară în ultimele 3 luni, proiectul prin care municipalitatea urma să cumpere, din banii orașului, terenul lui Mircea Dolha de pe pârloaga de la ieșirea din oraș. Cu 160.000 de euro (0,8 hectare).

 

Din fericire pentru văduvitul buget al orașului îndatorat la bănci până în pânzele albe în timpul mandatului de primar al priceputului doctor în economie Cherecheș, consilierii locali au respins achiziția, din nou. Bine, nu toți, ci doar „uamenii răi”, care nu vor dezvoltarea orașului nedându-i ascultare necondiționată Întâiului edil al universalității.

 

La ședință au participat (on-line) 20 de consilieri locali (din cei 23 aleși), respectivul proiect fiind votat de 18 dintre ei. Din cei 18, 13 au zis ascultători că e bine ca orașul să plătească 160.000 de euro pentru pârloaga lui Dolha, pe care n-o cumpără nimeni pentru că e situată exact lângă adpostul de câini al orașului și despre care specialiștii evaluatori pe care i-am consultat au spus că ar costa cel mult jumătate.

 

Cum au votat cei pe care i-ați ales

 

Cei 13 care au zis că e bine să se facă asta sunt următorii ascultători: Radu Ardelean, Dorel Mureșan, Ioan Mandra, Clara Sinn, Mariana Pop, Ștefan Lupșa, Viorel Pop (toți de la Coaliția lui Cherecheș – Coaliția pentru Baia Mare), Vida Noemi, Pap Zsolt Istvan (ambii de la UDMR-ul care face sluj în fața lui Cherecheș, lipit ca marca se scrisoare de Coaliția pentru Baia Mare pentru care a fost recompensat cu un post de viceprimar deși are doar doi aleși), Ioana Marincaș, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, Simion Bizău (toți trei de la PNL) și Irina Smical (PSD). Un consilier din cei 20 pontați ca prezenți la ședință (Gheorghe Gligan) a intrat doar după acest proiect de hotărâre – inspirat.

 

Cui se datorează că orașul nu plătește 160.000 de euro pentru un teren care îi aparține lui Mircea Dolha (prin sereleul Maruani Com, controlat de soția sa) și care face jumătate, dar pe care nu-l cumpără nimeni? Celorlalți 6 consilieri care s-au opus/abținut (mă gândesc că mai sunt oameni cărora nu le place să piardă timpul și emoțiile cu declarațiile pe la parchetele anticorupție, având precedentele suficiente, consemnate de alte tranzacții economice de-a lungul timpului).

 

S-a opus Daniela Băzarea (PER), s-au abținut (echivalent cu votul negativ) Ileana Mureșean (PER), Ștefan Fănică Pop (Coaliția pentru Baia Mare), Marin Brăgaru (PSD), Doris Stejerean, Cornel Varga (ambii PMP).

 

Așa că proiectul a fost respins cu 13 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 5 abțineri. Pronosticul nostru (până acum ne-au ieșit) este că primarul Cherecheș va reintroduce acest proiect la următoarea ședință (are el grijă să mai facă câteva până în 27 septembrie), pentru că de la ultima respingere a mai strâns un vot pentru efectuarea tranzacției.

 

Vă reamintesc că în ședința ordinară a Consiliului Local Baia Mare din 30 aprilie, din cei 23 de consilieri locali prezenți, proiectul a fost respins cu mai multă vehemență: 12 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 9 abțineri (un consilier nu a votat). Oricum, 2mnews urmărește speța cu îngrijorare și preocupare și vă comunică cine și cum va vota a treia oară (știți cum se zice la loto, a treia oară-i cu noroc).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here