FAPTĂ – Cherecheș și Zetea se înțeleg perfect: până și prejudiciile create bugetelor județului și Băii Mari de instituțiile pe care le controlează sunt egale

0
762

FRĂȚIA PREJUDICIILOR. Pe Gabriel Valer Zetea îl știți, președinte al Consiliului Județean Maramureș, un pesedist care controlează pușculița publică a județului. Pe Cătălin Cherecheș îl știți, primarul municipiului Baia Mare, un fost-pesedist, acum doar iubitor public de pesediști, care controlează pușculița publică a municipiului reședință de județ. Perfect, pentru că aceștia doi sunt subiecții scrierii de față, spate și profil.

 

Cherecheș a fost pesedist și este pesedist fardat, după ce pesediștii l-au ejectat din partid și au zis despre el lucruri urâte. Asta n-a contat mult timp, în politică uitarea e o calitate. Așa că, exclusiv din interes personal, primarul Băii Mari și-a regăsit și exprimat ca atare iubirea față de partidul care guvernează.

 

Rezultatul iubirii și influenței pe care o mai are Cherecheș asupra electoratului manipulat l-a dat ultimele alegeri electorale în care Întâistătătorul urbei i-a îndemnat pe cei care l-au întronat primar  deși era la închisoare pentru fapte de corupție. S-a pozat/filmat cu pesedistul Zetea, a zis că susține din toți rărunchii PSD, a ordonat public alegătorilor “Votați PSD” – că a fost vorba de Ponta, sau de lista potențialilor europarlamentari – dar băimărenii au votat exact invers.

 

În fine, să revenim la prezent și să conchidem că alianța de interes Cherecheș – PSD e funcțională, spre bucuria celor care antipatizează partidul condus de “Duamna Veo”. Și funcționează atât de bine, încât instituția condusă de pesedistul Zetea a dat o țeapă bugetului județului de 51.000 de lei, iar instituția condusă de iubitorul de pesediști Cherecheș a dat o țeapă bugetului Băii Mari fix de 51.000 de lei. Să intrăm, pentru puțin timp, în detalii…

 

În urmă cu un an, în mai-iulie 2018, Camera de Conturi Maramureș a executat tradiționalul audit financiar la Primăria Baia Mare, verificând conturilor anuale de execuție bugetară pe anul 2017 (mai simplu spus, s-a verificat modul de cheltuire a banilor publici în instituția controlată de Cherecheș și în unitățile de învățământ subordonate administrativ acesteia). Rezultatul: în 2017, prejudiciul constat este de 51.000 de lei. Practic, “n-a fost mare lucru”: s-a plătit nelegal niște lucrări pe la școli și grădinițe.

 

Nu-i mult, o să spuneți. Nu-i. Dar mai puteți spune și că parcă Cherecheș și Zetea s-au înțeles și asupra prejudiciilor. Pentru că, în același an 2017, și CJ Maramureș, instituția controlată de pesedistul Zetea, a creat un prejudiciu bugetului județului tot de 51.000 de lei. Și administrația județeană a plătit nelegal niște lucrări de reparații, și a livrat nelegal „cadouri în bani salariaților Bibliotecii Județene din Baia Mare și copiilor minori ai acestora”.

 

 

Atât am vrut să vă comunic: concordie deplină, par a se fi înțeles și asupra prejudiciilor cu care au înțepat bugetele județului și al Băii Mari.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here