FAPTĂ – Campanie iresponsabilă a șefului CJ Maramureș, pesedistul Gabriel Zetea: acțiunea riscă să crească numărul de infectați cu coronavirus din județ

7
5165

IRESPONSABILITATEA UNUI PESEDIST. În plină explozie a epidemiei cu coronavirus, președintele Consiliul Județean Maramureș, pesedistul Gabriel Valer Zetea, își face publicitate politică. Bine, veți zice, care e problema? – acțiunea pare o iresponsabilitate și atât. Problemele sunt cel puțin două, trecând peste aspectul că, în fiecare zi care trece, rămâne fără răspuns întrebarea: Cu ce au pătimit maramureșenii să fie conduși de oameni iresponsabili, care iau decizii dezastruoase pentru județ?

 

Problema 1) nici nu este surprinzătoare: pesedistul Zetea își face această publicitate politică pe banii maramureșenilor, nu pe banii săi. Însă aceasta este, din păcate, cea mai mică problemă. Sub pretextul unei tentative de informare a cetățenilor, Zetea a dispus ca forul administrativ al județului, pe care-l controlează în totalitate, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, să tipărească o broșură cu privire la măsurile de protecție împotriva Covid-19.

 

Această broșură, tipărită din bugetul public (surse 2mnews au precizat că “s-au tipărit aproximativ 50.000 de exemplare”), a fost trimisă deja, din ordinul pesedistului Zetea, în primăriile din județ, dispunându-se distribuirea sa către cetățeni.

 

Trecând peste aspectele care frizează logica, bunul simț și penibilul situației (pliantul respectiv nu este una doar informativ, având caracteristicile unui material de campanie electorală – tipărit în culorile PSD și având insierat un mesaj cu accente electorale asumat/semnat de pesedistul Zetea), distribuirea unor materiale tipărite poate fi o sursă de propagare a coronavirusului, reprezentând o acțiune de zădărnicire a efortului autorităților în limitarea extinderii epidemiei la nivel județean și național.

 

 

Practic, nici nu mai contează că acest pesedist, numitul Zetea Valer Gabriel, își face campanie electorală în aceste momente de o gravitate extremă, ci contează faptul că această campanie iresponsabilă de informare riscă să pună în pericol sănătatea și chiar viața maramureșenilor. Un demers cinic și complet iresponsabil propagat de pesedistul care controlează administrația județului.

 

Suplimentar acestor considerații, tipărirea pliantului este amendabilă și dincolo de riscul cauzat sănătății oamenilor prin distribuirea în masă a acestuia. Cât de oportună este această cheltuială, în contextul în care acum prioritatea o reprezintă dotarea spitalelelor și medicilor cu echipament medical de urgentă necesitate: măști, combinezoane, viziere etc. De altfel, toate mesajele autorităților centrale insistă pe necesitatea drămuirii banului public și folosirea bugetelor locale pentru achiziția de materiale vitale pentru gestionarea epidemiei.

 

Din păcate pentru maramureșeni, prioritatea pesedistului Gabriel Valer Zetea în aceste zile este cum să-și transmită mai bine propria imagine politică, decât să se preocupe de sănătatea publică din județ. Acțiunea de propagandă politică a lui Zetea în contextul grav al pandemiei nu este singulară.

 

Și colegul său de partid, primarul sectorului 5 din București, pesedistul Daniel Florea, a susținut în această perioadă o inițiativă similară prin care mai mulți voluntari, fără mânuși și echipament de protecție!, au mers din casă în casă și au distribuit cetățenilor kit-uri de igienă cu săpun și dezinfectant în numele primarului și al Primăriei. În cazul pesedistului Florea, la Parchetul pe lângă Judecătoria Sectorului 5 din Capitală s-a înregistrat, în 25 martie 2020, un dosar penal cu privire la comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor în perioadă de epidemie.

 

În acest context, monitorizăm și vă informăm și asupra urmărilor acțiunii iresponsabile ale pesedistului Gabriel Valer Zetea.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Domnu Zetea,v-ati postat cu ajutorul fotografului personal pe site-ul official al CJMM,mimand ingrijorarea si preocuparea privind cheltuirea sumei de 450.000 lei pentru achizitionarea unui aparat modern destinat testarilor multiple, de mare precizie si randament,pentru depistarea infectiilor cu coronavirus.
    Va atrag atentia ca acest lucru trebuia sa-l faceti acum o luna cand faceati capital politic cu nasul dvs. de casatorie, primarul din Borsa care cu lacrimi de crocodil plangea zi si noapte de dorul borsenilor inca nerepatriati.Atunci trebuia sa va ganditi ca o data cu intrarea in judet a ,,italienilor,,acestora trebuie sa le faci urgent si in integralitate testari, nu sa capitalizati voturi pe necazul oamenilor.Iata-i acum pe acei oameni adusi la Spitalul de Boli Infectioase dar aparatul e inca ….pe drum.Sa se stie domnule Zetea!
    Si ca sa va cada mai tare gradele de pe umar, sa nu mai ziceti ce ,,eforturi uriase,, face Consiliul Judetean pentru aceasta achizitie, va aduc aminte ca anul trecut exact in aceasta perioada ati finantat fara atatea oftaturi ,,Zilele Maramuresului,, cheltuind pe muzica ,dansatoare si mancare suma de 90.000 de euro care inmultita cu 4,85 cat e acum valoarea unui euro in lei va va da exact 436,500 lei adica iata aparatul de la Infectioase. Va e un pic rusine ?

  2. Domnule redactor, azi domnul Zetea v-a dat un drept la replica in care va scotea drept dusman al judetului pentru ca ati scris de dansul.Numai Ceausescu mai facea asa.Eu nu cred asta si va rog sa-l intrebati in continuare daca are acordul domnului prefect pentru flyere deoarece aceste lucruri se fac de comun acord cu aprobarea CJSU, Va rog sa intrebati pe el daca au tiparit si DSP MM la ce a mai stricat alti bani si daca domnii consilieri au aprobat ca domnu Zetea sa cheltuie fara aprobare 1 milion de lei? Insemna ca ne indreptam cu acest domn catre vremurile cu Nicolae si Elena Ceausescu.Dumnezeu sa va ajute.

    • Conform uzanțelor, dreptul la replică este trimis/expediat entității care a făcut public un fapt cu care nu ești de acord. Dl. Zetea Valer Gabriel nu a trimis publicației niciun drept la replică. Am fost informat că a postat pe profilul personal de Facebook o însăilare de cuvinte pe care l-a intitulat Drept la replică și i-a înscris în tag-urile postării pe vreo 40 de subordonați politici, cei mai mulți executând ordinul șefului de partid de a disemina scrierea sa. În consecință, respectiva scriere nu este un drept la replică, ci o scriere personală pe care a denumit-o așa, probabil pentru a induce în eroare opinia publică că ar fi reacționat. Cât despre acordul prefectului, nu îl are, nici nu avea nevoie, pentru că, așa cum se vede în pliant, este asumat exclusiv de CJ Maramureș (nu și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență), instituția pe care o controlează.

  3. In loc sa dea bani la spitale pentru masti,combinezoane manusi ,aparate el da pliante la popor sa-i imbolnaveasca.Ce om e asta? Rusine tuturor celor care l-au sfatuit si care au votat mizeria asta.

  4. Cat de penibil a fost Zetea cu masurile tip ,,pistol cu apa,, pe care le-a luat la ultima sedinta a CJMM cand, in mintea lui. a crezut ca va lupta cu virusul ca in Evul Mediu. Penibil.
    A pus in pericol evident sanatatea colegilor consilieri si a celor prezenti cand solutia era simpla, dar alta.
    Toti consilierii au laptop-uri cumparate din banii CJMM. Pe aceste laptop-uri se poate face simplu teleconferinta cu toti cei interesati chiar si cu vot electronic de la distanta.Stie orice copil care in aceasta perioada face lectii cu colegii si profesoara, stand acasa Folosind cunoscuta aplicatie ZOOM care poate gazdui audio-video 100 de persoane.Sistemul e gratuit. Sau daca pe Zetea l-ar fi interesat un pic rezolvarea acestei probleme mai reducea sumele orientate catre Casa de Petreceri din Oncesti si ar fi achizitionat un sistem independent profesional de videoconferinte care l-ar fi costat cat o ora de distractie la ,,Valorile Maramuresului,,
    Stand singur in birou, pe televizorul pe care urmareste ,,Viorel si Vulpita,,ar fi putut conduce in deplina siguranta sedinta de consiliu.
    Asa,singur in birou cum va ramane, inainte de a-si lua cutia cu efecte personale.

  5. Gusterul din Viile Apei ,un simbol al mizeriei pesediste a lovit din nou in maramureseni.Asta de lacom ce e ne-ar ucide pe toti numai gura lui sa fie plina da n-ar plati nimic de la el.Zgarcitul din Seini,profitor pesedist .Ar trebui procedat ca in cazul Pintea .Sa se faca dreptate in acest caz foarte grav.Altfel e protectie pe fata.

  6. Domnule ,sunt efectiv oripilat de modul de gandire si actiune a acestui lider pesedist.Noroc ca anul acesta scapam de el altfel acest personaj ne-ar duce pe toti la groapa de gunoi de la Recea.Va rog ziaristilor verificati la cine a platit Consiliul Judetean productia si tiparirea pliantului,adica unde s-au sifonat banii.Pe principiul ,,follow the many,, veti avea surprize uriase..De fapt sai se ceara sa faca public pe site-ul CJ contractul de achizitie pentru cele 50000 de bucati.
    Sa fie pedepsit exemplar pentru incalcarea flagranta a legii si pentru infractiunea de zadarnicire a luptei pentru eradicarea pandemiilor.Ce a putut face acest om pentru clientela lui? Vorba lui Hans Fallada : Incotro Omule ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here