FAPTĂ – 440.000 de lei pentru semafoarele din Baia Mare: bonus – cine a încasat banii

0
723

SEMAFORIZARE. “Serviciile de întreținere, reparații, dezvoltare și modernizare a sistemului de semaforizare și dirijare a traficului din Baia Mare” au fost contractate (printr-un acord-cadru) în 15 ianuarie 2018 cu sereleul local Electrik Service Construct, controlat de Georgel Ionel Ghita.

 

Firma lui Ghita nu este o new-entry în panoplia abonaților la banii publici ai Primăriei Baia Mare, fiind cea care se ocupă de semafoarele urbei din timpuri imemoriale, de când dinozaurii populau strada Gheorghe Șincai și primar era Cristian Anghel. De atunci încoace și din acord-cadru în acord-cadru și contract subsecvent în contract subsecvent, firma întreține, repară, dezvoltă și modernizează semoafoarele de nu se văd. Și, evident, încasează banii pentru asta.

 

În fine, să revenim la prezent. Lucrările de la sistemul de semaforizare al urbei au fost împărțite în două loturi – cunoscătorii știu de ce -, același sereleu fiind câștigătorul lucrărilor pe ambele loturi.

 

În 2018, firma lui Ghita (care a raportat o medie de 17 angajați) a încasat aproximativ 110.000 de euro de la municipalitate pentru lucrări la sistemul de semaforizare. În aprilie 2019, s-au semnat patru contracte conform cărora firma lui Ghita execută, în perioada aprilie-iunie, lucrări la semafoarele din oraș. Sigur, nefiind ONG, firma lui Ghita va fi plătită de municipalitatea condusă de primarul Cătălin Cherecheș cu suma totală de 439.229,59 de lei (suma conține și TVA).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here