FAPT – Un director al UAC Dumbrăvița și alți doi angajați, pozitivi la testul COVID-19: situația altor firme din județ cu angajați infectați cu coronavirus

0
15179

CORONAVIRUS. Unul dintre cei mai mari angajatori din Maramureș, firma Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Dumbrăvița, producător de piese din aluminiu pentru aeronave, cu peste 1.500 de salariați (locul 4 în județ), a depistat 3 angajați infectați cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) în urma unei testări la cerere care a avut loc marți, 12 mai.

 

Testarea a fost făcută ca o acțiune preventivă, 47 de angajați fiind selectați aleatoriu din rândul celor cu contacte externe în firmă și a celor cu contacte numeroase cu angajați din diferite departamente. Probele au fost recoltate la cabinetul medical din incinta fabricii din Dumbrăvița și au fost testate cu echipamentul achiziționat de Ministerul Sănătății pentru singurul laborator din județ care este funcțional și acreditat pentru COVID-19, respectiv cel de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

 

În urma testării celor 47 de angajați, 3 dintre aceștia (unul dintre directori, un angajat TESA și un muncitor) au fost declarați infectați cu noul coronavirus. Toți 3 sunt asimptomatici. În urma anchetei epidemiologice a Direcției de Sănătate Publică Maramureș au fost depistate persoanele care au fost contacți direcți cu cei 3 (printre care și toată echipa managerială) și acestora li s-a impus autoizolarea la domicilii timp de 14 zile.

 

Alt mare angajator din Maramureș (situat pe locul 2 în județ în această privință), Eaton Producție din Sârbi (comuna Fărcașa), cu peste 2.200 de angajați, a depistat 2 angajați infectați cu SARS-CoV-2. Și acolo s-a făcut o anchetă epidemiologică, testări, rezultatele ulterioare fiind negative pentru ceilalți angajați.

 

Și în cazul UACE Dumbrăvița (cunoscută colocvial și sub denumirea “Fabrica de avioane”) și în cazul fabricii Eaton s-au luat măsuri de reducere a riscului de infectare cu noul coronavirus (subliniem că fabricile acestor firme au angajați din diverse localități și că le asigură transportul în comun, activitate considerată cu risc major de răspândire a virusului).

 

În fine, societatea de apă-canal Vital SA Baia Mare are confirmați tot doi angajați infectați cu SARS-CoV-2.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here