FAPT – Tronsonul de drum dintre Târgu Lăpuș și Cernești va fi reabilitat, pentru a fi salvat de la rușine DN 18B: lucrările încep în mai și vor dura până în iulie

0
1381

PROMISIUNE ÎN MONITORIZARE. Lucrările de reabilitare a tronsonului de Drum Național cuprins între Târgu Lăpuș și Cernești (14 km), parte a DN 18B, vor începe în 2 mai 2022 și se vor finaliza în iulie 2022, conform convenției dintre conducerile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj și administrației județene, a anunțat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

 

Recent, acesta s-a întâlnit, la Palatul Administrativ din Baia Mare, cu Eugen Cecan, director regional Direcția Regională de Drumuri Naționale Cluj-Napoca, și cu Felician Cerneștean, director adjunct pe întreținere drumuri în cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

DN18B are 80 kilometri și face legătura între Baia Mare și DN1C în localitatea Cășeiu (jud. Cluj), trecând prin Copalnic Mănăștur și Târgu Lăpuș. Considerat în urmă cu 3 ani Cel mai prost drum din Maramureș, a fost introdus în reabilitare în august 2018, dar la scurt timp lucrările au fost sistate. Au fost realuate în vara anului 2019, dar din nou lucările au fost întrerupte, ducând inclusiv la suspendarea din funcție a șefului Secției de Drumuri Naționale Baia Mare, Loghin Mateiaș (de, pe atunci, șeful CNAIR, Narcis Neaga), și cercetarea disciplinară a acestuia, pentru neglijență în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

 

Cea mai mare parte a drumului e reciclat in situ (un procedeu tehnic care constă în decopertarea drumului, cu un utilaj numit “tren de reciclare”, iar materialul rezultat în urma frezării straturilor distruse este amestecat cu diverse adaosuri și reașternut pe drum – procedeul aduce o rapiditate crescută a execuției lucrării care poate ajunge la 1-1,5 km de drum reabilitat/zi). În noiembrie 2019, lucrările s-au oprit din nou și nu au mai fost continuate, segmentul Târgu Lăpuș – Cernești fiind abandonat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here