FAPT – Toni Ardelean și-a înlocuit „locotenentul”: în locul indezirabilului Dumitru Marinescu, noul viceprimar de Tăuții Măgherăuș este Cristian Cadar

1
2772

MIȘCĂRI DE TRUPE POLITICE. După ce în 15 aprilie 2020 fostul viceprimar al orășelului Tăuții Măgherăuș, Dumitru Marinescu, a demisionat din funcția administrativă pe considerent că și-a schimbat și barca politică, sărind din lac în puț, adică din PSD în ProRomânia, edilul Anton “Toni” Ardelean și-a numit un nou locotenent, însă nu din echipa de consilieri locali social-democrați, ci din rezervele pesediștilor.

 

Mai exact, profitând de demisia lui Marinescu și din funcția administrativă de viceprimar și din cea de consilier local (deși omul putea să rămână, chiar dacă a părăsit PSD fiind în ultimele 6 luni de mandat), Ardelean l-a introdus în Consiliul Local pe primul de pe lista supleanților PSD, respectiv pe unul dintre pompierii de la Aeroportul Maramureș, Ioan Cristian Cadar, căruia i-a oferit (în 28 mai 2020) și funcția de viceprimar eliberată de Marinescu.

 

Sigur, în stilul fantsmagoric care l-a consacrat, primarul Ardelean l-a prezentat pe noul viceprimar ca fiind „fostul șef de echipă Pompieri de la Aeroportul Internațional Maramureș”, în fapt Cadar fiind doar unul dintre pompieri, încadrat ca agent salvare și stingere incendii (conform statului de funcții). În fine, e mai puțin importantă hiperbolizarea prin minciună a primarului Ardelean…

 

Propulsia fostului șofer de pe mașina pompierilor de la aeroport în funcția de viceprimar al orășelului Tăuții Măgherăuș a fost generată, susțin surse politice locale, de obediența totală a celui promovat de pe lista de supleanți PSD direct în fotoliul de viceprimar. Cert e că Tăuții Măgherăuș are un nou viceprimar, Ioan Cristian Cadar.

 

Revenind la fostul viceprimar Marinescu (foto mic dreapta), de profesie jurist, acesta rămâne cu nereușita de a nu-și putea egala ca timp șeful politic și administrativ (edilul  Anton Ardelean, de 20 de ani primar în funcție), ocupând funcția de viceprimar timp de peste 7 ani (în perioada 2012-2020). Însă are această ambiție, el anunțându-și candidatura la funcția de primar la alegerile din toamna acestui an. Practic acesta a fost și motivul demisiei sale din funcția de viceprimar și din PSD, că i s-a promis (mincinos, ca la PSD) că va fi candidatul partidului la funcția de primar, însă ulterior Ardelean a revenit asupra deciziei anunțând că va candida pentru încă un mandat (al șaselea!). Așa că Marinescu s-a retras în aripa dizidenților pesediști, la ProRomânia, partid din partea căruia va candida în toamnă împotriva lui Ardelean.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here