FAPT – O tânără refugiată din Ucraina a reclamat că starețul mănăstirii din Petrova a agresat-o sexual: surse 2mnews, „plângerea nu se susține”

0
8585

AGRESIUNE SEXUALĂ. Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș a precizat că duminică, 17 aprilie 2022, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați de o femeie în vârstă de 22 de ani refugiată din Ucraina, că a fost agresată sexual în timp ce era cazată la o mănăstire din comuna Petrova (Mănăstirea cu hramul “Izvorul Tamaduirii”, situată între Vișeu de Sus și Sighetu Marmației, pe Dealul Hera, în apropiere de DN 18 – mănăstirea este ortodoxă română, dar slujbele se țin în doua limbi: română și ucraineană, deoarece în zonă, pe Valea Vișeului și Valea Ruscovei, există o comunitate numeroasă de etnici ucraineni).

 

Polițiștii maramureșeni precizează că persoana reclamată de agresiune sexuală este un bărbat în vârstă de 55 de ani și că în cauză procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au deschis o anchetă, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt şi a împrejurărilor producerii evenimentului. Surse 2mnews au precizat că persoana față de care tânăra a depus plângere privind  agresiunea sexuală este chiar starețul mănăstirii, părintele protosinghel Agaton Oprişan (originar din satul maramureșean Valea Vișeului), venit de la Mănăstirea Frăsinei în anul 2001, însă că aceasta “nu se confirmă”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here