FAPT – Situația se complică în Baia Mare: primarul Cherecheș a dispus ca o școală să se transforme, temporar, în centru de recoltare a testelor COVID-19

0
13666

OFICIAL. Școala Gimnazială “Lucian Blaga” din Baia Mare s-a transformat în centru de recoltare a testelor COVID-19, din ordinul primarului municipiului, Cătălin Cherecheș. Edilul susține, într-o recentă comunicare pentru presă, că a luat această decizie pentru că EL a „considerat necesar ca personalul din executivul Primăriei, cel din serviciile publice, creșe și alte structuri ale autorității locale să fie testați”.

 

Persoanele din structurile nominalizate se duc la școala situată pe strada Progresului și li se recoltează probe pentru testele COVID-19. Testele se fac prin metoda pulling (un test cu 8 eșantioane). Apoi aceste probe sunt procesate, gratuit, pe platforma inițiată de Consiliului Județean Maramureș și Primărie (din bugetele acestor două instituții sunt achitate testele, pentru că, în realitate, nimic nu e gratuit).

 

Cherecheș mai susține că a luat decizia transformării unei școli în centru de testare COVID-19, pentru că angajații respectivi trebuie să lucreze și în acest interval de timp, iar școala, aflată în proprietatea municipiului, nu este utilizată în următoarele două săptămâni și nici în cursul acestui an (adică, știe Cherecheș că nu se mai face școală față-n față în tot anul 2020) și că în intervalul orar 7.00-11.00 a decis ca testările să se facă acolo, urmând ca, după finalizarea testărilor, Primăria să asigure curățenia, dezinfecția și sterilizarea spațiilor utilizate (adică săli de clasă de la parterul școlii).

 

Conform surselor 2mnews, în această după-amiază, Baia Mare, municipiul reședință de județ al Maramureșului, va intra în carantină, din oraș și în oraș urmând să se iasă/intre doar cu declarații pe proprie răspundere, sau de la angajator, în situația celor care sunt angajați la firme din afara localității.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here