FAPT – Și fostul antrenor al echipei Minaur din 2019-2020, francezul Stephane Plantin, a dat în judecată clubul băimărean și cere executarea silită pentru sumele datorate

0
830
Stephane Plantin

ÎI AJUNG DATORIILE DIN URMĂ. Francezul Stephane Plantin (50 de ani), fost antrenor al echipei de handbal masculin Minaur Baia Mare în perioada iulie 2019 – iulie 2020 și demis (contract reziliat unilateral) după un sezon în care a urcat echipa de pe locul 8 pe locul 3 în Liga Națională pentru că nu a acceptat o reducere cu aproape 50% a salariului (varianta oficială a clubului “bun platnic” este că nu s-a prezentat la pregătire – era pandemie, zborurile erau oprite în toată Europa), a cerut în instanță executarea silită a Clubului Sportiv Minaur Baia Mare, încercând în acest fel să-și recupereze drepturile financiare înscrise în contract.

 

Plantin a fost demis în iulie 2020, deși în martie 2020 a semnat un nou contract cu clubul băimărean, valabil pe un an. Conducerea clubului Minaur Baia Mare a susținut mereu, mincinos, în pofida numeroaselor evidențe, că nu este un rău-platnic și că are capacitate financiară. Doar în ultimii 2 ani și doar la Judecătoria Baia Mare au fost înregistrate 7 procese prin care diferiți sportivi sau foști membri ai staff-ului tehnic și-au recuperat deja sau încearcă să-și recupereze drepturile salariale neacordate (unii prin intermediul agenților) – trei procese au fost deja pierdut de clubul Minaur, care trebuie să plătească inclusiv dobânzi penalizatoare (cele cu agențiile de management sportiv Image Sport Agency, Expert Sport Management, Marina Beocanin Pr Agencija Komunikacije 1 Odnose).

 

Stephane Plantin a fost extremă dreapta a Spacer’s de Toulouse și a naționalei Franței de la începutul mileniului, campion mondial cu echipa Franței în anul 2001, a fost adus în 2019 ca antrenor al echipei de handbal masculin HC Minaur Baia Mare de la formația Nancy (Grand Nancy Métropole Handball), care activa în eşalonul secund din Franţa și pe care o antrena din anul 2014. Speța sa (care privește încuviinţarea executării silite) a fost înregsitrată în 14 iunie 2022, la Judecătoria Baia Mare.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here