FAPT – Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș cere miniștrilor de externe și interne ai României să rezolve problemele transportatorilor apărute la vămile cu Ungaria

0
498

PROBLEME LA VĂMILE CU UNGARIA. Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș a solicitat miniștrilor Bogdan Aurescu și Lucian Bode să facă toate demersurile necesare pentru rezolvarea problemelor apărute la granița de Vest a României, unde transportatorii români au parte de întârzieri majore produse de funcționarea necorespunzătoare a activității vamale și poliției de frontieră maghiare.

 

Suntem țară membră a Uniunii Europene, motiv pentru care la toate trecerile de frontieră trebuie să beneficiem de un tratament egal cu transportatorii din alte țări UE  iar Ungaria să dispună măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru funcționarea operativă și corectă a activității de la frontierele sale cu România, a solicitat Cristian Niculescu Țâgârlaș în interpelările trimise ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu și ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode.

În interpelările trimise celor doi miniștri, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a subliniat că activitatea de transport marfă către Vestul Europei este perturbată, autovehiculele fiind obligate să aștepte nejustificat la punctele de trecer a frontierei Republicii Ungaria, uneori și până la 10-12 ore, din cauza modului defectuos de funcționare al sistemului informațional de evidență introdus în noiembrie 2021 în activitatea poliției de frontieră a statului maghiar, dar și din cauza utilizării abuzive a procedurilor privind verificarea autocamioanelor românești care tranzitează punctele vamalale statului vecin.

 

„Consider că pentru autoritățile statului român activitatea economică trebuie să constituie o prioritate majoră, în special în contextul dificil generat de pandemia Covid-19, fiind imperios ca activitatea de transport marfă către Europa să decurgă în cele mai bune condiții posibile iar pentru atingerea acestui deziderat Guvernul României și ministerele de resort trebuie să manifeste implicare și responsabilitate maximă”, a precizat senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

 

Întârzierile transportatorilor se produc cu precădere în vămile Nădlac I și Nădlac II,  afectând major firmele de transport care au contracte asumate și termene ferme de respectat.

 

Biroul parlamentar Cristian Niculescu Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here