FAPT – Senatorul Dan Ivan, două finanțări incluse în bugetul pe 2023: modernizarea drumului comunal din Cernești și reparațiile căminului cultural din Poienile de sub Munte

0
296

AMENDAMENTE APROBATE. Săptămâna aceasta a ajuns în Parlamentul României proiectul de lege privind Bugetul anului 2023. Principala îndatorire a parlamentarilor a fost să depună amendamente la această lege prin care să se solicite finanțarea necesară pentru proiectele ce urmează să fie demarate în anul următor.

 

Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan, a depus cinci amendamente, prin trei dintre ele solicitând finanțare pentru proiectele din unitățile administrativ teritoriale din Maramureș, care au primari USR.

 

Astfel, pentru comuna Cernesti s-a solicitat finanțare pentru modernizarea drumului comunal Cernești-Ciocotiș, iar pentru Poienile de sub Munte s-a solicitat finanțare pentru reparațiile de urgentă la căminul cultural și pentru localitatea Rona de Sus s-a cerut finanțare pentru construirea și dotarea unui dispensar uman.

 

Cel de-al patrulea amendament a avut ca obiectiv proiectul Consiliului Județean Maramureș prin care se dorea construirea unui popas la standarde occidentale, pe valea Ruscovei, în inima Maramureșului Istoric.

 

In colaborare cu alți parlamentari USR, senatorul de Maramureș a mai depus un amendament pentru proiectul privind drumul express Baia Mare – Suceava, lot 1, Baia Mare – Bistrița.

 

Amendamentele au fost susținute, ieri, de senatorul Dan Ivan, de la tribuna plenului reunit, în cadrul ședinței de dezbatere pe amendamentele depuse la legea bugetului.

 

Din păcate, nu am putut susține decât două din cele cinci amendamente, deoarece coaliția nu a alocat timp suficient pentru dezbateri, tocmai pentru a evita discuțiile și pentru a-și trece mai repede bugetul extrem de prost întocmit. Doar două dintre amendamentele pe care le-am depus au trecut de votul plenului reunit și asta după foarte multe negocieri. Astfel, proiectul pentru modernizarea drumului comunal din localitatea Cernești și proiectul pentru reparațiile căminului cultural din Poienile de sub Munte au fost amendamentele acceptate, a declarat senatorul USR Dan Ivan.

Coaliția de la guvernare a votat un buget inflaționist și mincinos. În anul următor vom avea taxe mai mari la care salariile și pensiile extrem de mici nu vor mai face față.

 

Atât știe sa facă acest guvern iresponsabil și risipitor, să ia de la cetățenii acestei țări pentru a-și întreține clientela de partid și a să mărească bugetul pentru serviciile secrete.

 

Biroul parlamentar al senatorului USR Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here