FAPT – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei unde s-a dezbătut gestionarea crizei războiului din Ucraina

0
172
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

ACTIVITATE. Prezent la prima sesiune din acest an a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș, membru al delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a participat la discuțiile în plen privind identificarea unei perspective eficiente în ceea ce privește gestionarea crizei războiului din Ucraina.

 

“În cadul ședinței a luat cuvântul, într-un discurs excepțional, co-fondatorul „Russian Action Committee” și președintele „Human Rights Foundation”, marele maestru internațional de șah și fost campion mondial, Garry Kasparov. În aceeași sesiune a mai avut o intervenție și Anastasia Shevchenko, activistă civică și membră a comitetului internațional având ca scop combaterea agresiunii Rusiei în Ucraina, cei doi făcând parte din organizații care apără drepturile fundamentale ale omului. Ambele personalități menționate au promovat o retorică cu un puternic impact emoțional, în care condamnă acțiunile regimului de la Kremlin și fac apel la solidaritate și susținere internațională.

 

Discuțiile purtate în plenul APCE au vizat, de asemenea, și alte subiecte majore, precum impactul conflictelor armate asupra mediului, tensiunile dintre Kosovo și Serbia, responsabilitatea autorităților în combaterea violenței sexuale în timpul conflictelor militare, toate teme importante pentru siguranța cetățenilor și securitatea Europei”, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei  juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here