FAPT – Senator Dan Ivan: Am votat, alaturi de colegii din USR, pentru Legea offshore, făcând un pas spre independența energetică față de regimul Putin

0
221
Dan Ivan

LEGEA OFFSHORE. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor referitoare la perimetre petroliere offhsore va fi dezbătută, după votul de ieri al Senatului, de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

După 10 ani de când au fost descoperite gazele în Marea Neagră, în sfârșit am votat o lege bună în acest domeniu, care să pornească investițiile. În proiectul de lege offshore se propune ca banii obținuți să ajungă într-un cont special din care să se finanțeze extinderea rețelelor de gaze și orice alte investiții stabilite prin hotârâre a guvernului.

Noi, parlamentarii USR, am propus ca acești bani să intre în Pilonul II de pensii și să fie reinvestiți în economia românească prin intermediul fondurilor de investiții. Există modelul norvegian, care a creat un asemenea fond de pensii în 1969. Valoarea lui a ajuns, în 2021, la peste o mie de miliarde de dolari, ajungând cel mai mare fond de investiții din lume.

Însă deși USR a depus un amendament pentru ca banii obținuți din gazele din Marea Neagră să ajungă în Pilonul 2 de Pensii, fiind în beneficiul românilor, al viitorilor pensionari, PSD și PNL au refuzat, astfel că amendamentul nu a trecut!, a precizat senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan.

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here