FAPT – Școala Internațională din Baia Mare, unitate de învățământ privată, a fost autorizată și funcționează ca liceu teoretic cu profilele real și umanist

0
7983

ÎNVĂȚĂMÂNT PRIVAT. Începând cu anul școlar 2022-2023, unitatea de învățământ preuniversitar particular Școala Gimnazială Internațională Baia Mare (localizată pe strada Școlii nr. 8 – au cumpărat fostul sediu al asiguratorului Allianz-Țiriac, de vis-a-vis de sediile Casei de Pensii și AJOFM), care pune accent pe educație bilingvă și internațională, a fost autorizată pentru nivelul de învățământ liceal și își schimbă denumirea în Liceul Internațional Baia Mare.

 

Conform autorizației de funcționare (acordate cu titlul provizoriu), unitatea de învățământ privat din Baia Mare va funcționa ca liceu teoretic cu profilele real și umanist, având specializările Științe ale Naturii, Științe Sociale și Filologie. Instituția de învățământ privat din Baia Mare este controlată prin Asociația Monteso (din postură juridică de fondatoare) de Flavia Elena Valentina Zah (managerul liceului privat).

 

Anul trecut, asociația prin care este administrat liceul privat din Baia Mare (a cărui taxă de școlarizare este de 300 euro/lună) a raportat încasări de 1,9 milioane de lei și un profit de aproape 500.000 lei realizat cu 28 de angajați, ceea ce înseamnă că operează cu un profit de circa 25%.

 

* Foto: @Liceul Internațional Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here