FAPT – Pui de urs găsit în zona Novăț-Borșa, transferat la Orfelinatul de Urși din Munții Hășmaș, pentru o șansă la o viață normală în sălbăticie

0
1347

FAPTE BUNE. Un pui de urs care a fost găsit în zona Novăț, lângă Borșa, a fost hrănit şi a primit îngrijiri medicale, fiind ulterior transferat la un centru specializat din judeţul Harghita, a anunţat şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu.

 

Potrivit lui Berceanu, puiul de urs a fost transferat la centrul pentru puii de urs din apropierea satului Bălan (jud. Harghita) – centrul este localizat în inima Munților Hășmaș, în apropierea Izvoarelor Oltului – și va fi eliberat în pădure după recuperarea fizică, atunci când va fi pregătit.

 

Centrul de Reabilitare Bear Again (supranumit și Orfelinatul de Urși) este unic în Europa, fiind singurul loc de pe continent unde puii de urs rămași orfani din diferite cauze au șansa la o viață normală în sălbăticie. Procesul de reabilitare durează maximum 2 ani, după această perioadă ursuleții ajungând înapoi în sălbăticie ca membri veritabili ai speciei lor.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here