FAPT – Primarul Cătălin Cherecheș a vrut să investească 18 milioane de lei în… 200 de platforme îngropate pentru deșeuri: consilierii l-au oprit, deocamdată

0
2529

VIS CURMAT. Joi, 19 martie 2020, în ședință extraordinară a Consiliului Local Baia Mare, a fost introdus un proiect al primarului Cătălin Cherecheș, conform căruia municipalitatea urma să plătească 18 milioane de lei (echivalentul a 3,75 milioane de euro) pentru 200 de platforme îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Adică 18.700 de euro/platformă îngropată.

 

Conform proiectului Sistem de Management Integrat a Deșeurilor (SMID) Maramureș, în Baia Mare urmează să se facă 80 de asemenea platforme îngropate, însă primarul Cherecheș spune că necesarul acestora este de 280, așa că restul, 200, trebuie să fie făcute de municipalitate.

 

Însă pentru că proiectul a fost introdus pe ordinea de zi doar astăzi, implicit consilierii municipali n-au avut timpul necesar să-l dezbată, și pentru că proiectul a primit aviz negativ de la Comisia Economico-Financiară (președinta comisiei, Daniela Băzărea, a explicat că nu era bine fundamentat, nefiind clar care e sursa de finanțare a proiectului – Cherecheș a explicat ceva de un grant nerambursabil de 50% de la BERD), dar și pentru că alt conslier municipal, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, a cerut lămuriri asupra modului în care a fost calculat necesarul financiar al proiectului, precum și a sursei de finanțare, edilul a spus că-și retrage proiectul de pe ordinea de zi și… a plecat.

 

Poate data viitoare… Surse informate 2mnews au precizat că prețul de 18.700 de euro/platformă îngropată este determinat de un calcul făcut de operatorul de salubrizare Drusal în urmă cu un an și prevede celule îngropate de ultimă generație, cu senzori, celule fotovoltaice etc. (care ar costa aproximativ 15.000 euro/platformă îngropată), plus costuri adiacente proiectului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here