FAPT – Preot din Maramureș judecat în procedură simplificată, după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru că, beat fiind, a cauzat un accident

0
3855
Maftei Gheorghe Martin

A RECUNOSCUT EVIDENȚA. Preotul Maftei Gheorghe Martin (foto mare sus stânga și foto mic dreapta, 56 de ani) de la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din satul Ungureni (com. Cupșeni) va fi judecat în procedură simplificată, după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, după ce a fost implicat într-un accident rutier pe care l-a cauzat conducând sub influența băuturilor alcoolice.

 

Accidentul a avut loc în 2 iulie 2021, pe raza orașului Târgu Lăpuș preotul intrând frontal într-o mașină care circula regulamentar, din sens opus. Impactul a fost violent, celălalt conducător auto (o femeie) fiind scos din mașină de echipajul de descarcerare. Preotul Martin a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind pozitiv (0,52 mg/l alcool pur în aerul respirat – în limita de infracțiune prevăzută de Codul Penal), fiind trimis în judecată de procurorul de caz cu acord de recunoaștere a vinovăției.

 

Implicit, preotul inculpat, care va fi judecat de magistratul de caz de la Secția Penală a Tribunalului Maramureș, beneficiază de reducerea pedepsei (cu o treime a limitelor prevăzute în cazul pedepsei închisorii sau cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute în cazul pedepsei amenzii).

 

În vara anului 2018, preotul Martin a fost ridicat de episcopul Iustin la rangul onorific bisericesc de iconom stavrofor, pentru activitate pastorală excepțională (preoții care au acest rang poartă ca semn distinctiv un brâu roșu și o cruce pectorală, iar la serviciile religioase și o bederniță).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here