FAPT – Parcuri Industriale Maramureș a introdus proiectul Parcului Industrial Baia Sprie pe circuitul pre-execuțional, pentru obținerea acordului de mediu

0
2806

PARCUL INDUSTRIAL BAIA SPRIE. Firma Parcuri Industriale Maramureș SA, înființată în ianuarie 2021 de Consiliul Județean (asociat unic) pentru implementarea proiectului de edificare a primelor parcuri industriale din Maramureș, anunțate inițial pentru amplasare în Baia Sprie, Groși, Șomcuta Mare și Fărcașa, a demarat procedurile pre-execuționale pentru Parcul Industrial din Baia Sprie (cel mai avansat din acest punct de vedere).

 

După ce în vara anului 2021 un teren în suprafață de 34 de hectare din Satu Nou de Sus (aparținător de Baia Sprie) a fost trecut în patrimoniul județului Maramureș, iar la finalul lunii noiembrie 2022 au început lucrările la drumul de acces spre amplasament (în nlungime de 1,06 km, care se cuplează în DC 25), realizat de administrația județeană printr-o investiție de 2,85 milioane de lei, în regie proprie, prin firma pe care o deține, Drumuri și Poduri Maramureș SA, acum Parcuri Industriale Maramureș a introdus proiectul pe circuitul pre-execuțional, pentru obținerea acordului de mediu, dar și a celorlalte documente necesare finalizării dosarului de solicitare a finanțări nerambursabile (avize, autorizații, certificate etc.).

 

Conform precizărilor publice ale președintelui CJ Maramureș, Ionel Bogdan, pentru realizarea infrastructurii și utilităților din parcurile industriale realizate în Maramureș vor fi accesate programe de finanțare nerambursabilă ale UE (prin Programul Operațional Regional), aceste obiective vizând atragerea de investitori în Maramureș, dezvoltarea mediului de afaceri și a economiei pe plan local, prin crearea de noi locuri de muncă.

 

Documentațiile tehnice pentru obiectivul Parc Industrial Baia Sprie prevăd ca în viitoarele hale să fie admise doar activități productive neopluante, cercetare industrială, comerț cu ridicata și amănuntul, informații și comunicații, servicii administrative și de suport etc.

 

* Foto generică

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here