FAPT – O nouă investiție în Seini, în sectorul avicol: fermă de creșterea puilor de carne cu capacitate de 21.000 capete/serie

0
588

NOUĂ FERMĂ AVICOLĂ – SEINI. În orașul maramureșean Seini, o veritabilă capitală județeană a sectorului avicol, se va mai construi o fermă de pui de carne, în urma unei investiții a firmei sătmărene relativ nou create, Hegoduna Standard SRL. Firma este controlată de medicul veterinar Bogdan Liviu Molnar (asociat minoritar este Nagy Boglarka Reka, care deține 45% din părțile sociale, și care a fondat firma împreună cu medicul veterinar din Seini Anca Viorica Nagy, ultima retrasă scriptic din firmă).

 

Noua fermă va fi construită în Seini, pe un teren cu suprafața de circa 8.500 mp, și a fost proiectată cu două hale de creștere a puilor (suprafața construită totală va fi de aproximativ 3.300 mp). Ferma va avea o capacitate de 21.000 de capete/serie și va fi dotată cu depozite și silozuri exterioare, platformă de depozitare a dejecțiilor, dezinfector rutier, rezervă de incendiu cu stație de pompare, diverse utilități etc.

Firma sătămăreană face parte, ca membru colaborator, din cooperativa agricolă Agroprod Crasna (compusă din 7 firme). Proiectul este avansat pe circuitul obținerii documentelor (avize, autorizații, certificate) impuse de legislație (deține deja certificatul de urbanism, avizul de gospodărire a apelor și decizia de încadrare de la Mediu).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here