FAPT – Municipalitatea Băii Mari a lansat licitația de 18 milioane de lei pentru 200 de platforme îngropate destinate deșeurilor

0
1221

PLATFORME DEȘEURI. Municipalitatea Băii Mari a lansat o licitație publică pentru achiziția a 200 de platforme îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, estimând că valoarea investiției va fi de 18 milioane de lei. În suma totală este cuprinsă nu doar livrarea platformelor, ci și instalarea acestora, precum și obținerea documentelor necesare pentru punerea în funcțiune (respectiv, avize, acorduri şi autorizaţii), aceaste componente fiind estimate la 28% din valoarea totală (20% pentru transport, săpături, asamblare și 8% pentru documentații).

 

În Baia Mare sunt în acest moment 280 de locuri de depozitare a deșeurilor menajere, 80 dintre acestea fiind cuprinse în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) Maramureș – adică vor fi suportate din bugetul pentru proiectul gestionat de Consiliul Județean Maramureș -, iar restul de 200 s-a decis să fie plătit din banii orașului, pentru ca în întreaga urbe să existe doar platforme îngropate pentru deșeuri.

 

Inițial, consilierii municipali au respins în comisiile de specialitate proiectul propulsat de primarul Cătălin Cherecheș, pentru că acesta nu a explicat și de unde vine finanțarea și nici nu a detaliat investiția. Așa cum 2mnews a prognozat (detalii AICI), ulterior, în 24 martie, aleșii au aprobat necesitatea și oportunitatea investiției.

 

În consecință, se pregătește desemnarea firmei care va câștiga contractul, care presupune montarea și autorizarea a 200 de platforme îngropate pentru deșeuri, la un preț final de maximum 90.000 de lei/platformă (echivalentul a 18.550 de euro). Contractul va fi atribuit pe criteriul “Cel mai bun raport calitate-preț”, în care prețul are o pondere de 80% și garanția de 20% (garanția minimă impusă este de 5 ani).

 

Contractul se va derula pe parcursul a 2 ani (24 de luni), iar ofertele pot fi depuse până în 21 mai 2020. Vă reamintim că, din 1 iulie 2019, este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe 4 fracții: plastic/metal; hârtie/carton; sticlă; deșeuri reziduale/amestecate/menajere. Sigur, în România se încalcă grosolan legea, autoritățile publice nu sunt trase la răspundere, iar din această cauză țara plătește către UE însemnate sancțiuni financiare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here