FAPT – Mega-proiect de 59 de milioane de lei, care schimbă „fața” unui oraș maramureșean, introdus în licitație publică

0
3296

INFRASTRUCTURĂ DE  TRANSPORT ECO. Administrația publică din orașul maramureșean Seini a introdus în licitație publică un contract estimat la circa 59 de milioane de lei (exact: 58.953.705,37 lei, sumă care include TVA), care vizează creșterea capacității de transport ecologic și care va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operațional Regional – POR), dar pentru că acesta nu a fost încă semnat, procedura a fost inițiată cu clauză suspensivă.

 

Contractul prevede: achiziționarea a 4 autobuze electrice (care trebuie să fie dotate cu facilități pentru persoane cu dizabilități), extinderea depoului și marcarea stațiilor de pe trasee, modernizarea infrastructurii rutiere pe traseele autobuzelor (respectiv pe 11 străzi din oraș, care însumează circa 10 km: Cetății, Seinel, Petofi Sandor, Gheorghe Doja, Conac, Castanilor, Lucian Blaga, Boci, Zugău, Mandi, Horea – unde vor fi create și piste de biciclete, trotuare, plantări de arbori, înierbări și va fi modernizat sistemul de iluminat public).

 

De asemenea, sistemul de bike-sharing va fi extins cu încă 2 stații de închiere (rastele – acestea vor fi amplasate pe străzile Horia și Viilor) și achiziția de a 20 de noi biciclete, vor fi extinse rețelele de trotuare, piste de biciclete, precum și sistemul de supraveghere video a traficului stradal (cu 35 de camere).

 

Contractul trebuie finalizat în maximum 3 ani și va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală de 60% din decizia finală, experiența a 6 experți-cheie de 30% și perioada de garanție de 10% – aceasta va fi de minimum 3 ani și maximum 5 ani). Ofertele se primesc până în 25 aprilie 2023.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here