FAPT – La Sighetu Marmației mai activează un singur procuror, Parchetul având al treilea cel mai scăzut grad de ocupare a organigramei din țară

0
1214

CRIZĂ DE PROCURORI. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației a ajuns să funcționeze cu un singur procuror, având un procent de doar 20% posturi ocupate din cele prevăzute de organigramă, cel mai scăzut grad de ocupare din Maramureș și al treilea cel mai scăzut din țară (după Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila – 7,14% și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud – 10%).

 

Unicul procuror care mai activează în al doilea municipiu al Maramureșului este Cristian Ștefan Marchiș, care este, evident, și delegat în funcția de prim-procuror (este procuror din anul 2014 și de anul trecut are grad profesional de parchet de pe lângă tribunal).

 

La cele cinci parchete de pe lângă judecătoriile din Maramureș tot un singur procuror activează și la Târgu Lăpuș (procurorul Aurelia Muț), însă acolo, organigrama fiind mai redusă (un post de conducere și două posturi de execuție față de un post de conducere și patru posturi de conducere cât prevede organigrama Parchetului Sighetu Marmației), gradul de ocupare este de 33,33%.

 

Cele mai ridicate grade de ocupare a organigramelor dintre parchetele din județ le au cele din Baia Mare: Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare (85,71%) și Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (84,62%). În acest moment, la parchetele din județ activează 30 de procurori și există 13 posturi vacante (9 de conducere și 4 de execuție).

 

La nivel național, gradul de ocupare a organigramelor parchetelor este de 72,34% și sunt vacante… 644 de posturi de procuror.

 

* Foto: @Ministerul Justiției

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here