FAPT – Ionel Bogdan (PNL): Deficitul bugetar a ajuns la 14,7 miliarde de lei

0
74
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

DEFICIT BUGETAR. Cifrele din execuția bugetară la cinci luni ar trebui să aducă guvernul cu picioarele pe pământ și să ia măsuri pentru a reduce deficitul bugetar, care a crescut cu 80,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

În cifre exacte, deficitul a ajuns în primele cinci luni din 2019 la 14,7 miliarde de lei, iar perspectivele nu sunt optimiste, în condițiile în care cheltuielile sunt în creștere (vine și majorarea pensiilor în septembrie), iar încasările sunt mult sub cheltuieli.

 

Așa cum arată datele oficiale, cel mai mult au crescut cheltuielile de personal (cu  24,6%), cheltuielile cu bunuri și servicii (cu 14,8%), cu dobânzile (cu 13,7%), cu asistența socială (cu 15%), în vreme ce cheltuielile cu investițiile au crescut cu doar 8,7%, în condițiile în care guvernul a declarat că acest an este ,,anul investițiilor”.

 

Fără măsuri de reducere a cheltuielilor și de creștere a încasărilor e greu de rezolvat ecuația deficitului bugetar, iar guvernul e prins în capcana propriilor promisiuni.

 

Ionel Bogdan, Președinte PNL MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here