FAPT – Întrevedere între executivul Consiliului Județean Maramureș și ONG-urile pentru tineret

0
264

DIALOG. Astăzi, 10 februarie 2022, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut loc o întâlnire a executivului instituției cu reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale de tineret sau care desfășoară activități pentru tineri. Prin această întâlnire s-a urmărit consolidarea dialogului în vederea implementării a cât mai multe proiecte care să sprijine tinerii maramureșeni și dezvoltarea acestora. Inițiativa reluării colaborării dintre administrația județeană și organizațiile nonguvernamentale a fost extrem de apreciată de către toți cei prezenți, astfel că aceste întâlniri se vor regăsi cu o frecvență mai ridicată pe agenda instituției.

 

Unul dintre principalele subiecte de pe agenda întâlnirii l-a reprezentat finanțarea de care aceste organizații pot beneficia din partea Consiliului Județean Maramureș. În acest sens, președintele Ionel Bogdan a vorbit despre o majorare a sumelor alocate în anul 2022 față de anul anterior, dar și despre constituirea unui grup de lucru în vederea revizuirii ghidului solicitantului de finanțări nerambursabile în baza Legii nr. 350/2005.

 

Un alt punct de discuție important a vizat posibilitatea elaborării unei strategii județene pentru tineret, proces în care se dorește și cooptarea unor reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale. Această strategie ar urma să cuprindă și standardele de calitate privind activitățile pentru tineri, astfel încât populația tânără a județului să aibă acces la servicii dedicate, care să răspundă nevoilor actuale.

 

Tot în ceea ce privește dezvoltarea organizațională, s-au dezbătut și oportunitățile de atragere de fonduri europene, pe care organizațiile nonguvernamentale le pot avea în vedere. Ionel Bogdan și-a manifestat deschiderea față de încheierea de parteneriate public-privat în implementarea și depunerea proiectelor cu finanțare europeană.

 

Președintele Consiliului Județean Maramureș a apreciat toate ideile generate în cadrul acestei întâlniri și s-a angajat că va sprijini inițiativele viitoare de materializare a acestora: “Vă felicit pentru toate aceste idei expuse astăzi și vă asigur că, în limita atribuțiilor legale, veți avea parte de întregul sprijin al Consiliului Județean Maramureș. Aștept să ne unim eforturile în implementarea proiectelor pe care le aveți în vedere, astfel încât dezvoltarea proiectelor pentru tineri să devină un obiectiv cu adevărat asumat.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here