FAPT – În primele 10 luni ale anului 2022, în Maramureș au fost eliberate cu 14% mai puține autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale decât în 2021

0
264

PIAȚA CONSTRUCȚIILOR IMOBILIARE. În primele 10 luni ale anului 2022, în Maramureș au fost eliberate 1.054 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale (vârful a fost în luna mai, cu 145 de autorizații de construire, iar minimum a fost atins în luna ianuarie, cu 69 de autorizații eliberate), cu 14% mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2021.

 

Pentru a avea un termen de comparație corect, în primele 10 luni ale anului 2021, în Maramureș au fost eliberate 1.226 de autorizații de construire (pe durata întregului an 2021 au fost eliberate 1.453 de autorizații de construire).

 

Două precizări: 1) metodologic, clădirea rezidenţială este acea clădire care este folosită pentru locuit, integral sau în proporție de peste 50 % din volumul construit; 2) autorizaţia de construire este actul de autoritate al administraţiei locale eliberat beneficiarului lucrării în vederea începerii lucrărilor de construcţii (evident, presupune deținerea tuturor avizelor, autorizațiilor, certificatelor ș.am.d. impuse de legislația în domeniu).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here