FAPT – Iar s-a anunțat oficial testarea gratuită a maramureșenilor pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2 : în fapt, “gratuitatea” se plătește din banii județului

0
680

GRATIS PE BANI. Și în acest an, maramureșenii se pot testa gratuit pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, printr-un program plătit din banii publici ai județului. Testarea se face “prin metoda RT-PCR și prin Testarea Rapidă Antigen, după caz”, a comunicat administrația județeană (n-am aflat ce trebuie să înțelegem din expresia “după caz” și nici cum se interpetează în accepțiunea șefilor Consiliului Județean). Pentru a se testa gratis, persoana trebuie să se înscrie pe portalul online www.testaminmaramures.ro, sau prin intermediul primăriilor localităților din județ.

 

Centrele de testare sunt în următoarele locații: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, urmând să fie deschise și alte trei centre de testare, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Centrul medical de permanență din Seini și Centrul medical de permanență din Dragomirești.

 

Programul a fost anunțat și în vara anului 2020 de echipa pesedistă Gabriel Valer Zetea & Cătălin Cherecheș (pe atunci președintele CJ Maramureș și primarul municipiului reședință de județ – cu sublinierea că ultimul are și astăzi această funcție), numai că a funcționat doar parțial – inițial anunțându-se că până la sfârșitul anului 2020 se vor face 50.000 de teste Real-Time PCR, în fapt nu s-au făcut nici un sfert (în județ, abia acum se fac în medie de 500 de teste/zi, mare parte din acestea fiind plătite), dar s-a căutat asiduu să se sifoneze niște bani publici pentru un contract de publicitate online.

 

Conform regulamentului, se poate testa orice cetățean cu domiciliul stabil sau viză de reședință valabilă în județul Maramureș și cetățeni străini care dețin certificat de înregistrare a rezidenței valabil și pot face dovada domiciliului în județul Maramureș. Aceste persoane nu trebuie să se încadreze în definițiile de caz.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here