FAPT – Florian Roșu (Știința Baia Mare) a marcat unul dintre cele mai rapide eseuri din istoria naționalei României: eseu după 41 de secunde în victoria cu Uruguay

0
306

RUGBY – NAȚIONALA. Florian Roșu, component al campioanei en-titre CSM Știința Baia Mare, a marcat unul dintre cele mai rapide eseuri din istoria naționalei României, culcând balonul în terenul de țintă după doar 41 de secunde în victoria cu Uruguay, obținută de stejari” duminică, 7 noiembrie 2021, pe Payanini Center din Verona (Italia).

 

Aflat la a doua selecție la națională (a debutat la 3 iulie 2021, ca titular în meciul istoric cu Argentina), Florian Gheorghiță Roșu (28 de ani) a înscris chiar la prima pătrundere în 22-ul adversarilor, după o intercepție a lui Ionel Melinte și un traseu în care balonul a trecut pe la Hinckley Vaovasa și Gabriel Rupanu,  ultimul pasându-i jucătorului echipei băimărene, care a pătruns în terenul de țintă și a marcat primele 5 puncte pentru România, după doar 41 de secunde joc.

 

Originar din Pașcani și format la CSȘ 2 Baia Mare, Roșu, jucător în linia a II-a, a debutat la CSM Știința Baia Mare în 2012, la 19 ani, însă după două sezoane a fost împrumutat la Dinamo, pentru a avea șansa să joace mai mult. A fost readus la Știința Baia Mare în 2016 și în acest an.

 

În meciul cu Uruguay, România a început cu o formulă în care 4 din cei 15 titulari sunt din echipa campioană Știința Baia Mare: Constantin Pristăviţa (28 ani, pilier), Ovidiu Cojocaru (24 ani, trăgător), Florian Roşu (28 ani, flanker) și Jason Tomane (25 ani, centru).

 

De asemenea, pe parcursul meciului, antrenorul naționalei României, englezul Andy Robinson, i-a introdus pe teren și pe ceilalți doi jucători ai CSM Știința Baia Mare, Paul Popoaia (21 ani, fundaș) și Alexandru Alexe (24 ani, flanker), ultimul fiind (alături de alți 5 jucători, printre care Jason Tomane) debutant în națională.

 

România a câștigat acest prim test al lunii noiembrie, arbitrat de o brigadă australiană cu Angus Gardner la centru, învingând Uruguay cu 29-14 (13-14), după o repriză secundă entuziasmantă. Aceasta a fost a 10 întâlnirea între România și Uruguay (prima s-a disputat în 2008), naționala noastră câștigând 9 meciuri, iar sud-americanii unul.

 

România – Uruguay:  29-14 (13-14), au marcat: Florian Roşu (eseu), Hinckley Vaovasa (eseu), Ionel Melinte (2 transformări, 5 lovituri de pedepsă) / Rodrigo Silva (1 eseu) și Federico Favaro (3 lovituri de pedeapsă).

 

O victorie de moral pentru România (locul 16 în clasamentul mondial – Uruguay fiind pe locul 16 și deja calificați la Cupa Mondială din 2023), care sâmbăta viitoare va disputa pe Stadionul naţional „Arcul de Triumf” meciul-restanţă din Rugby European Championship împotriva Ţărilor de Jos (Olanda), iar pe 20 noiembrie va juca un nou meci-test, cu Tonga, tot la București.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here