FAPT – Finanțări aprobate de 3,6 milioane de lei pentru înființarea unor sisteme inteligente de transport public și circulație rutieră în două localități maramureșene

0
449

TRANSPORT PUBLIC & CIRCULAȚIE RUTIERĂ. Localitățile maramureșene Cernești și Copalnic Mănăștur vor beneficia de finanțări care totalizează peste 3,6 milioane de lei pentru a înființa sisteme inteligente de transport (ITS – Intelligent Transport System), cererile de finanțare ale obiectivelor de investiții fiind aprobate de Ministerul Dezvoltării, banii urmând să fie alocați prin Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Astfel, comuna Copalnic Mănăștur va beneficia de o finanțare de 1,9 milioane de lei (exact: 1.902.506,88 lei), iar comuna Cernești va primi peste 1,7 milioane de lei (exact: 1.730.498,05 lei) – sumele includ TVA.

 

La Cernești, banii alocați în cadrul acestui proiect de investiție vor fi utilizați pentru montarea unor panouri de infomare, construirea/montarea a două stații autobuz inteligente (cu senzori de trafic, cu planificator de călătorii în timp real), achiziția unor semne de circulație și a unor indicatoare de localitate cu ecrane de infromare a condițiilor de trafic – ambele cu încărcare fotovoltaică -, precum și a unor sisteme și software care vizează monitorizarea traficului (cu centru tehnic), monitorizarea timpilor de călătorie și a vitezei, semnalizare prioritară pentru sistem de urgență și de siguranță pentru o zonă cu lucrări, monitorizare trafic și informare în timp real a călătorilor și participanților la trafic (acesta urmând să fie integrat cu website-ul comunei), a precizat, pentru 2mnews, primarul comunei Cernești, Mircea Deac.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here