FAPT – După demisia lui Buceschi, Minaur Baia Mare l-a numit antrenor pe Raul Fotonea: vicecampiona este prima echipă feminină pe care o antrenează

0
776

ANTRENOR MINAUR. Raul Fotonea, fost jucător al echipei Minaur Baia Mare și fost antrenor la Academia de Handbal Minaur, la echipa masculină Minaur Baia Mare, la naționala masculină de tineret a României și la echipa masculină CSM Făgăraș, a fost numit antrenor al echipei feminine a clubului băimărean, după demisia lui Costică Buceschi. Astfel, Minaur este prima echipă feminină pe care o va antrena fostul jucător băimărean.

 

La precedenta experiență ca antrenor la clubul Minaur, Fotonea, adus într-o perioadă în care clubul se confruntă cu probleme financiare şi de efectiv, a condus echipa masculină două sezoane, cu el la conducerea staff-ului tehnic echipa terminând campionatul intern pe locul 8 (sezonul 2017-2018), respectiv pe locul 9 (sezonul 2018-2019). În iulie 2019, Minaur Baia Mare a anunțat că nu i-a prelungit contractul antrenorului Raul Fotonea pentru sezonul 2019-2020.

 

Vă reamintim că Buceschi și-a dat demisia de la clubul băimărean, după ce i-a fost demis întreg staff-ul tehnic (antrenorul secund Magda Kovacs, antrenorul cu portarii Claudia Cetățeanu și preparatorul fizic Ștefan Ciuntu). Acum, Fotonea va fi ajutat de un staff restrâns, format din fostul portar al Minaur, Daniel Apostu (din dublă postură de antrenor secund și antrenor cu portarii), și preparatorul fizic Călin Crișan.

 

Sigur, Fotonea pare o soluție de avarie, luată sub presiunea timpului (astăzi echipa vicecampioană a plecat într-un cantoment de 5 zile la Hajdúnánás – Ungaria) și prin prisma apartenenței acestuia la oraș și a faptului că era liber de contract (cei de la CSM Făgăraș au renunțat la el după ce finanțarea publică spre clubul brașovean s-a diminuat considerabil).

 

Clubul Minaur a anunțat și lotul redus numeric pe care l-a deplasat în stagiul de pregătire din Ungaria (sunt 13 jucătoare, la care li se va alătura și internaționala de tineret Oana Borş, dacă examenul medical al acesteia îi va permite):

* Portari: Amra Pandzic, Cristina Enache;

* Extreme stânga: Ana Maria Tănasie, Eva Kerekes;

* Interi stânga: Alexandra Severin, Anca Polocoşer, Karoline de Souza;

* Centri: Cristina Laslo, Andreea Popa, Angela Cioca;

* Inter dreapta: Aleksandra Zych;

* Pivoţi: Iaroslava Burlacenko, Bianca Ţîrle.

 

De asemenea, alte 4 jucătoare ale vicecampioanei lipsesc de la acest stagiu de pregătire: Asuka Fujita (participantă cu Japonia la Jocurile Olimpice), brazilianca Elaine Gomes și rusoaica Elena Mikhailovna Utkina (care nu are încă viză de România) și sârboaica Jelena Lavko (s-a operat și este în recuperare).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here