FAPT – Dintre ucrainenii refugiați de război care s-au angajat în România, doar 5% au rămas să lucreze în Maramureș

0
419

ANGAJAȚI DE RĂZBOI”. Înaintea războiului din Ucraina, în România lucrau cu contracte de muncă 2.144, mulți dintre aceștia în industria mobilei din Maramureș, în special la fabrici din Maramureșul voievodal. După izbucnirea războiului, în România s-au înregistrat (după 24 februarie 2022) încă 4.287 de contracte de muncă ale ucrainenilor refugiați de război.

 

Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, cei mai mulți dintre ucraineni care s-au angajat după ce au fugit din calea războiului, 1.154 lucrează în industria prelucrătoare, 607 în construcţii, 508 în hoteluri şi restaurante/servicii și 414 în comerţ.

 

Peste un sfert dintre ucrainenii refugiați de război s-au angajat în București (1.278), 428 s-au angajat în judeţul Bistriţa-Năsăud, 276 în judeţul Timiş și 241 în judeţul Arad. În județul Maramureș (prin care au intrat cei mai mulți dintre ucrainenii refugiați de război) s-au angajat doar 5%, respectiv 214.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here