FAPT- Deși în Baia Mare rata de transmitere a COVID-19 e în creștere continuă de 5 săptămâni, primarul Cherecheș vrea să organizeze Toamna Maramureșeană

3
4336

DISTRACȚIE ȘI COVID-19. Ceva nu se leagă aici, sau doar așa pare? Date oficiale: Direcția de Sănătate Publică Maramureș – în Baia Mare, în acest moment rata incidenței de transmitere a COVID-19 este de 0,74% (în creștere continuă în ultimele 5 săptămâni), fiind 107 noi infectați cu COVID-19 în ultimele 14 zile (din care 3 sunt persoane sub 19 ani). Primăria Baia Mare – să organizăm Toamna Maramureșeană 2020, în weekendul 16-18 octombrie.

 

Un proiect prin care municipalitatea alocă cu titlu gratuit spațiul din Centrul Vechi al Băii Mari pentru ca Ansamblul Transilvania să organizeze “evenimentului cultural Toamnă Maramureșeană”, în fapt 3 zile de spectacole preponderent cu muzică populară, fiind avansat astăzi forului deliberativ al orașului, pe care, deocamdată îl controlează primarul Cherecheș.

 

Bani pentru manifestarea “culturală” vor fi alocați (și) din bugetul județului (măcar pentru plata angajaților Ansamblului Transilvania), instituția organizatoare, condusă de soția vicepreședintelui CJ Maramureș Doru Dăncuș fiind sub tutela Consiliului Județean Maramureș, for controlat până de curând de pesedistul Zetea și de penețecedistul Dăncuș, adică de partenerul electoral și de scripticul superior politic al primarului Cherecheș, în fapt intefețele prin care Cherecheș controlează PSD (pe care a afirmat că l-a cumpărat de la Zetea, ca să-l distrugă, pentru că reprezintă Satana) și PNȚCD.

 

O anomalie ilegală pe care o semnalăm acum și aici. Programul enunțat prevede că evenimentul cultural îi va avea ca actanți, pe lângă spectacolul celor mai talentați copii ai Maramureșului în muzică populară (vineri de la ora 16), pe trupa rock Dirty Shirt (care cântă cu 20 de artiști ai Ansamblului Transilvania), în deschidere fiind invitată formația Ska-nk (sâmbătă de la ora 19), precum și un concert Grigore Leșe & Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” (duminică, de la ora 18).

 

Care este anomalia ilegală? Păi, concertul de bază, Dirty Shirt & Ansamblul Transilvania – formația celebrând 25 de ani de la înființare -, era oricum organizat, fiind anunțat de mai mult timp și chiar fiind scoase la vânzare bilete (la prețul de 10 lei). Acest concert Dirty Shirt a fost anunțat, promovat și biletele au fost vândute (pe numeroase site-uri de profil) ca făcând parte din evenimentul special Toamna Maramureșeană.

 

În variantă simplificată, să-nțeleagă și angajații de pe străzile 1 Mai nr. 8A și Horea nr. 2, pentru acest concert trebuia ca organizatorii să plătească orașului o taxă de închiriere a spațiului folosit. Fiind introdus în această sărbătoare inventată, Toamna Maramureșeană, nu mai trebuie: orașul controlat de primarul Cherecheș pune gratuit la dispoziție acel spațiu.

 

În rest, e bine: să dăm cep distracției, că tot avem o rată de transmitere a COVID-19 în continuă creștere, că tot s-au terminat electoralele și Coaliția lui Cherecheș a pierdut devastator, o înfrângere prezentată de edil ca o victorie. Reacție de pesedist.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. La ce scarba mi s-a facut de orasul asta, cred ca as fi dispus sa ma mut pana si in Satu Mare sau Zalau! Din cauza acestor satrapi neocomunisti nemernici am ajuns un Teleorman al nordului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here