FAPT – Deputatul de Maramureș Sorin Bota, care s-a alăturat PPU-sl după ce a fost dat afară din PSD, a trecut la PER, noul partid-refugiu al plecaților din PSD

0
2293
Sorin Bota

TRASEISM POLITIC. Partidul Ecologist Român (PER), controlat din toți bojocii politici de maramureșeanul Dănuț Pop (foto mic dreapta), a devenit noua plaformă de refugiu (un soi de manta de vreme rea) a plecaților din PSD. Printre cei care au fost loviți brusc în moalele amorului electoral de ecologie se numără tovarășii Cătălin Rădulescu (zis “deputatul Mitralieră”), Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu și fostul deputat PSD de Maramureș, Marius Sorin Ovidiu Bota (zis Sorin Bota :)).

 

Spre deosebire de ceilalți colegi pesediști, Bota a plecat mai repede din matca social-democrată, în octombrie 2019, când a fost dat afară din partid după ce a votat moțiunea care a dus la demiterea Guvernului Dăncilă, condus de “duamna de fier necălit” a PSD-ului. La acel moment, în mediile politice s-a speculat că Bota își va continuă traiectul politic în Pro România, partidul condus de fostul șef al PSD-ului, Victor Ponta.

 

N-a fost să fie oficializarea nunții cu “Dottore”, dar Bota s-a refugiat tot într-un mediu pesedist, în PPU-sl, înființată de fostul ministru pentru IMM-uri, ex-pesedistul Ilan Laufer, și analistul ex-penelist Alexandru Coita (până la urmă Coita a plecat să-și facă alt partid – Partidul Republican din România -, așa cum a plecat și Bota, acesta însă pentru a-și asigura un loc cu șanse minuscule de a accede din nou în Parlament).

 

Sorin Bota (51 de ani) se află la al treilea mandat de parlamentar – a fost senator PSD în mandatele 2008-2012 și 2012-2016 și deputat PSD în mandatul 2016-2020. Acum candidează pentru un nou loc în Parlament, din partea PER Maramureș, unde ocupă locul 1 pe lista pentru deputați. Șanse de reușită, sigur, ZERO (PER n-a fost în stare să intre în Consiliul Județean Maramureș, darmite în Parlament), dar am considerat necesar să vă informez traiectul politic al traseiștilor din Maramureș și astăzi am ajuns la episodul Bota.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here