FAPT – Cursa Baia Mare – București, una din cele două păstrate în operare de Tarom din cele 10 deschise anul trecut

0
631

ZBORURI. Cumva-cumva ar trebui să semnalăm asta și, iată, surprinzându-ne că o facem: Tarom a deschis anul trecut 10 curse interne și externe. Din acestea, doar două mai sunt operate, ambele interne: București – Baia Mare – București și București – Târgu Mureș – București. Mai mult, cursa București – Baia Mare – București este singura a companiei Tarom care a crescut frecvența, din 4 martie 2019, de la două curse tur-retur pe săptămână, la cinci (luni-vineri) – cursa de Târgu Mureș a rămas la frecvența de două zboruri săptămțnale.

 

Programul de operare prevede curse zilnice după următorul program: luni, miercuri și vineri, decolează din București la ora 17 și aterizează la ora 18.25 pe Aeroportul Maramureș. Aceeași aeronavă decolează la ora 18.50 de pe Aeroportul Maramureș și aterizează la ora 20.10 pe Aeroportul Henri Coandă – București; marți și joi, decolează din București la ora 07.20 și aterizează la ora 08.45 pe Aeroportul Maramureș. Aceeași aeronavă decolează la ora 09.10 din Baia Mare și aterizează la ora 10.30 în București.

 

Restul curselor introduse în 2018, inclusiv cea de Satu Mare – București, dar și cele spre Paris (din Cluj-Napoca și Timișoara), Chișinău (din Cluj și Timișoara), Stuttgart (din Sibiu și din Timișoara), Odessa (din București), Tibilisi (din București) au fost retrase din același motiv, exclusiv comercial: sunt nerentabile economic, iar Tarom a încheiat un nou an pe minus, al 11-lea consecutiv.

 

În acest an se vor redeschide cursele Satu Mare – București (în iulie-septembrie), București Tibilisi (în 3 aprilie) și București – Odessa (în 28 aprilie). În privința celorlalte cinci curse sistate nu s-a luat încă nicio decizie privind redeschiderea lor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here